Netflix, genç yaştaki kullanıcıları için TikTok benzeri bir kısa video özelliği test ediyor

Dijital yayın devi Netflix, genç yaştaki kullanıcıları için TikTok benzeri bir kısa video akışı özelliği test etmeye başladı. Komedi türündeki içeriklerden alınan kısa klipler için ‘Fast Laughs' isimli benzer bir kısa video özelliği, bu yıl içerisinde kullanıma sunulmuştu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli dijital yayın devi Netflix'in iOS uygulaması, genç yaştaki kullanıcıları için TikTok benzeri bir kısa video akışı özelliğini test etmeye başladı. Söz konusu özelliğin, çocuklara uygun içeriklerin yer aldığı kütüphaneden kısa klipler görüntülediği kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; 'Çocuk Klipleri (Kids Clips)' isimli özellik, TikTok ve Instagram Reels ile benzer bir arayüz kullanıyor. Özelliğin, çocuklara uygun içerikleri öne çıkarmayı hedeflediği ifade ediliyor. Fakat rakip platformlar, içerikleri dikey olarak görüntülenmek üzere biçimlendiriyor. 'Kids Clips'teki kısa videoların ise yatay olarak izlenebilecek şekilde tasarlandığı belirtiliyor.

Netflix'in, bu yıl içerisinde komedi türündeki içeriklerden alınan kısa klipleri öne çıkarmak için 'Fast Laughs' isimli benzer bir özelliği de kullanıma sunduğu biliniyor. Her iki özellik de Netflix içeriklerini, kullanıcıların halihazırda sosyal medyada izlediği kısa video içeriklerinin formatını kullanarak tanıtmayı hedefliyor. Test edilen 'Kids Clips' özelliğinin arayüzünde; kullanıcıların, ilgili videoyu içerikleri daha sonra izlemek üzere oluşturdukları listelerine eklemelerini mümkün kılan bir buton da yer alıyor.

NETFLIX, TİKTOK'U EN BÜYÜK RAKİPLERİNDEN BİRİ OLARAK GÖSTERMİŞTİ

Diğer yandan; Netflix, kısa bir süre önce hazırladığı bir kazanç raporunda TikTok'u en büyük rakiplerinden biri olarak göstermişti. Bu nedenle; yeni kısa video özelliklerinin, kısa biçimli içeriklere odaklanarak platformun TikTok ile olan rekabetini artırmayı hedeflediği tahmin edildi. 'Kids Clips' ile tek seferde izlenebilecek kısa içerik miktarının, 10 ila 20 video ile sınırlandırıldığının da altı çizildi.

Paylaşılan bilgilere göre 'Kids Clips' özelliği; bu hafta ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda'da ve İspanyolca konuşulan Latin Amerika gibi pazarlarda kullanıma sunulacak. Özelliğin Android platformuna gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.