Netflix abone sayısı hatırı sayılır bir düşüşe geçti

Netflix'in abone sayısında bu yıl ciddi bir düşüş yaşanıyor. Pandemi sebebiyle geciken orijinal içeriklerin söz konusu düşüşte etkili olduğu düşünülüyor.

Netflix platformu bu yıl beklenen kullanıcı sayısına ulaşamadı. Bu yılın ilk çeyreğinde 6,29 milyon kullanıcı sayısına sahip olması beklenen platform ilk çeyrekte 3,98 milyon abone elde etti.

LOG'da yer alan habere göre, koronavirüs salgını başladığı günden itibaren platforma 25 milyondan fazla abone katıldı. Koronavirüs sebebiyle ilk çeyrekte iddialı projeleri kullanıcılara buluşturamayan şirket geçtiğimiz yıl daha önemli başarılara imza atmıştı.

Şirketin aynı zamanda projelerini koronavirüs sebebiyle beklenen tarihlerde paylaşamamasının da büyümeyle ilgili sorunlara yol açtığı ifade ediliyor. Yavaşlayan abone rakamlarına rağmen şirket ilk çeyrekte 1,7 milyar dolar net gelir elde etti.

Şirketin 2019'un ilk çeyrekteki karı ise 1,87 milyar dolardı. Kuzey Amerika'daki abone sayısının 448 bin arttığı dile getiriliyor.

Dünya genelinde 208 milyon ücretli aboneye sahip olan şirket bu yıl içerikler için 17 milyar dolar harcamayı planlıyor. Salgın sebebiyle ertelenen yapımların ise yeniden başladığı belirtiliyor.