Nefes ve nabız sergide göründü

‘Beden ve iç ses’ temalı çalışmalarıyla bilinen Okçuer, ODTÜ’de açtığı “İç’ime Konuşma” yeni sergisinde ses sanatçısı Serenad Bağcan’ın konuşma, nefes ve nabız seslerini görünür kılarak ilginç bir çalışmaya imza attı.

Ressam Emre Okçuer “İç’ime Konuşma” adlı yeni sergisini, ODTÜ Sanat18 kapsamında ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nde açtı. ‘Beden ve iç ses’ temalı çalışmalarıyla bilinen Okçuer sergisinde, mikrofon ve dijital steteskop kullanarak ses sanatçısı Serenad Bağcan’ın konuşma, nefes ve nabız seslerini görünür kıldı. Bir damla suda mikroskobik çekim yapmayı başaran Okçuer, ‘cymatics’ tekniği ile seslerin titreşimini ayırdı.

MR VE ANJİYO SESLERİNİ BİRLEŞTİRMİŞTİ

Okçuer, önceki ‘b’İZ’ adlı sergisinde de kendisinin ve ailesinin MR ve anjiyo görüntüleriyle bedene ilişkin sesleri birleştirdiği sergisini sanatseverlerle buluşturmuştu. Bedeninin izlerine ve iç seslere yönelen Okçuer, bedenin dış zırhını parçalayarak yüzeye odaklanan bakışı içe çekmiş ve çıplak bakışla algılayamadığımız gizli evreni, MR ve çeşitli teknikleri kullanarak görünebilir kılmaya çalışıyor.