NASA'dan Mars yarışması! 6 bin dolar verecek...

NASA, görsel düzenleme uzmanlarını Mars simülasyonu oluşturmaya davet eden yeni bir yarışma düzenlediğini duyurdu. Kazanan yarışmacılara, NASA tarafından 6 bin doların üzerinde ödül verileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

NASA, görsel düzenleme uzmanları ve yazılım geliştiricileri Mars simülasyonu oluşturmaya davet eden yeni bir yarışma düzenlediğini duyurdu. Kazanan yarışmacılara, 6 bin doların üzerinde ödül verileceği ifade edildi. NASA'nın, başvuruları 80 gün boyunca almaya devam edeceğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Interesting Engineering'den aktardığı habere göre; yarışma kapsamında oluşturulan simülasyonlar, gelecekte kızıl gezegeni ziyaret etmesi beklenen astronotları eğitmek ve Mars atmosferine alıştırmak için kullanılacak. NASA, 5 geniş kategoride yaklaşık 20 takıma ödül verecek. Kategori konseptleri; kamp kurma, bilimsel araştırma, muhafaza, keşif ve aklı başından alma olacak.

150'YE YAKIN EKİP, ŞİMDİDEN SİMÜLASYONLARINI NASA'YA GÖNDERDİ

Öte yandan; 150'ye yakın küçük geliştirme ekibi, şimdiden hazırladıkları simülasyonları değerlendirmesi için NASA'ya iletti. Dünyaca ünlü uzay ajansı, halihazırda 400 bin kilometrelik sanal araziden oluşan bir Mars 'metaverse'ü inşa etti. Geliştiricilerin, simülasyonları bu platform üzerine inşa edeceği belirtildi. Platformun, Mars'ın hava koşullarını yansıttığı ve keşif aracı veya uzay giysisi gibi dijital varlıkları bünyesinde barındırdığı kaydedildi. Söz konusu platform, Unreal Engine 5 oyun motoru kullanılarak video-oyunu devi Epic Games ile iş birliği içerisinde geliştirildi.