NASA, Mars'tan yeni bir fotoğraf paylaştı! Kalıntıları görüntüledi...

NASA, Mars'ta görev alan keşif helikopteri Ingenuity'nin çektiği yeni bir fotoğrafı takipçileriyle paylaştı. Paylaşılan fotoğrafta, NASA tarafından kızıl gezegene gönderilen keşif aracı Perseverance'ı taşıyan paraşütün kalıntılarının yer aldığı görüldü.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Dünyaca ünlü uzay ajansı NASA, Mars'ta görev alan keşif helikopteri Ingenuity'nin çektiği yeni bir fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafta, Mars keşif aracı Perseverance'ın kızıl gezegene inişi sırasında kullanılan paraşütün kalıntıları görüntülendi. NASA, paraşütün parçalarının sağlam durumda olduğuna işaret etti.

Aktarılan detaylara göre; paraşüt, 2021'de gerçekleştirilen iniş sırasında kullanılmıştı. Perseverance'ı çok yumuşak bir inişle kızıl gezegene bırakan paraşüt, saatte yaklaşık 125 kilometre hızla Mars yüzeyine çarpmıştı. Görüntülerin analizinin, gelecek yıllarda gerçekleştirilecek Mars görevleri için faydalı olabileceği belirtildi.

NASA, PERSEVERANCE'I 30 TEMMUZ 2020'DE UZAYA FIRLATMIŞTI

Öte yandan; NASA, Mars keşif aracı Perseverance'ı 30 Temmuz 2020'de uzaya fırlatmıştı. Kaliforniya'daki Jet İtki Laboratuvarı'nda geliştirilen ve yakıt olarak plütonyumu kullanan araç, 18 Şubat 2021'de kızıl gezegene iniş yapmıştı. Perseverance'ın Mars'taki görevini gerçekleştirebilmesi için yapılan altyapı çalışmalarına 2,4 milyar dolar, aracın yüzeye inmesini ve çalıştırılmasını mümkün kılan sisteme ise 300 milyon dolar harcanmıştı.