NASA, Mars'ta erişte benzeri bir obje buldu! İşte gerçek yüzü...

NASA tarafından 2021 yılında kızıl gezegene gönderilen Mars keşif aracı Perseverance, Mars'ta sarmal şeklinde erişte benzeri bir obje tespit etti. Söz konusu objenin, NASA'ya ait bir uzay çöpü olduğu tahmin edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

NASA'nın 2021 yılında kızıl gezegene gönderdiği keşif aracı Perseverance, Mars'ta sarmal halinde erişte benzeri bir obje tespit etti. Söz konusu objenin, NASA'ya ait bir uzay çöpü olduğu tahmin edildi. Uzmanlar, bulunan uzay çöpünün 2021'de Perseverance'ın gezegene ulaştığı dönemde keşif aracından ayrılmış olabileceğini dile getirdi.

Aksam.com.tr'nin Futurism'den aktardığı habere göre; Perseverance, daha önce de kızıl gezegende NASA'ya ait bir uzay çöpüyle karşılaşmıştı. Keşif aracı, geçen ay Mars'ta termal battaniye olduğu düşünülen bir obje bulmuştu. Objenin, önceden Perseverance'ın Mars yüzeyine inmesine yardımcı olan ve roketten güç alan bir jete bağlı olduğu tahmin edilmişti. Söz konusu termal battaniye, keşif aracının iniş yaptığı alanın yaklaşık 2 kilometre uzağındaki bir kayanın arasına sıkışmış vaziyette bulunmuştu.

NASA, MARS'TAN TOPLANAN NUMUNELERİ 2033 YILINA KADAR DÜNYA'YA GERİ GETİRMEK İSTİYOR

Öte yandan; Perseverance, hala kızıl gezegende eskiden yaşam olduğu düşünülen Jezero Krateri'nden numune topluyor. Bilim insanları, kraterden toplanan kayalık numunelerinin Mars'ın bir zamanlar mikrobiyal yaşamı destekleyip desteklemediğine dair ipuçları bulmalarına yardımcı olmasını hedefliyor. NASA, toplanan numuneleri 2033 yılına kadar Dünya'ya geri getirmeyi amaçlıyor.