NASA, bir grup bilim insanını uzaya ışınladı! El sıkıştılar...

NASA, bir grup bilim insanını “holoport” teknolojisiyle ‘Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ışınladı. Oluşturulan 3 boyutlu görüntüler gerçek zamanlı olarak istasyona aktarıldı. Işınlanan NASA ekibi, istasyondaki astronotlarla el sıkıştı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

NASA, bir grup bilim insanını hologram ve ışınlama teknolojisini tek bir potada birleştiren "holoport" teknolojisiyle 'Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ışınladı. Geliştirilen hologram teknolojisi kullanılarak Dr. Josef Schmid ve ekibinin 3 boyutlu görüntüsü, gerçek zamanlı olarak istasyona aktarıldı. NASA'nın çalışmasıyla birlikte ilk kez insanlar, sanal ışınlanma metoduyla Dünya dışına çıkarılmış oldu.

Aktarılan detaylara göre; uzay istasyonuna ışınlanacak olan ekip üyelerinin, oldukça yüksek kalitede 3 boyutlu modelleri oluşturuldu. Bu modeller, daha sonra uzaya gönderildi ve uzay istasyonundaki laboratuvarda yeniden üretildi. Tüm sürecin gerçek zamanlı olarak hayata geçirilmesi sayesinde ekip; uzay istasyonundaki astronotlarla yüz yüze geldi, el sıkıştı ve konuşabildi.

Scmid, konuya ilişkin açıklamasında "Bu, yeni tür bir insan keşfi. Bedeniniz yeryüzündeyken varlığınız Dünya dışına çıkabiliyor" ifadelerine yer verdi.

NASA, "HOLOPORT" TEKNOLOJİSİNİ UZAYA TAŞIMIŞ OLDU

Öte yandan; teknoloji dünyasının önde gelen figürleri, bir süredir "holoport" teknolojisi üzerinde çalışıyordu. Daha önce Microsoft da söz konusu teknolojiyi konsept aşamasında ele almaya başladığını duyurmuştu. NASA ise yeni hamlesiyle bu fikri uzaya taşımış oldu. Yeni teknoloji sayesinde; yakın zamanda bilim insanlarının, yeryüzünde otururken Mars'ta keşif yürüyüşüne çıkabileceği ifade edildi.