Motorola, yeni telefonunu tanıtmaya hazırlanıyor: 194 MP kamerayla gelecek

ABD merkezli teknoloji şirketi Motorola'nın ‘Frontier' kod adıyla anılan ‘Edge' serisi yeni akıllı telefonuna ilişkin bilgiler sızdırıldı. Ortaya atılan iddialar, cihazın 194 MP ana kamerayla gelen ilk akıllı telefon olacağına işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Motorola, kısa bir süre önce Moto Edge X30 akıllı telefon modelini tanıttı. Cihaz, Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle gelen ilk akıllı telefon oldu. Ortaya atılan yeni iddialar ise şirketin, yeni 'Edge' serisi akıllı telefonunda bir ilke daha imza atmaya hazırlandığına işaret etti. 'Frontier' kod adıyla anılan üst segment cihazın, 194 MP ana kamerayla gelen ilk akıllı telefon olacağı dile getirildi. Serinin önceki cihazlarında ise maksimum kamera çözünürlüğü 108 MP seviyesindeydi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Motorola'nın yeni 'Edge' serisi telefonu, 194 MP ana kamerayla gelecek. Dikdörtgen bir kamera kurulumu bulunan cihaz, kavisli bir delikli ekran ile kullanıcı beğenisine sunulacak. Arka kamera kurulumunda; ana kameraya, 2 küçük kamera lensi ve 1 LED flaş da eşlik edecek.

Sızıntılarda grafit renk seçeneği bulunduğu görülen telefonun arka gövdesinde, Motorola logosu da yer alacak. Telefon ayrıca; Snapdragon 8 Gen 1 işlemci, yüksek yenileme hızına sahip bir ekran, hızlı şarj desteği olan yüksek kapasiteli bir batarya ve Android 12 işletim sistemiyle piyasaya sürülecek.