Modifiye tutkusu mesleğe dönüştü... Yurt dışından da yoğun ilgi var

Bursa'da yaşayan Ömer Hakan Filiz, modifiye tutkusunu mesleğe dönüştürdü. Filiz, ürettiği otomobil parçalarını kullanarak yaptığı tuning işlemleriyle sürücülere daha rahat ve keyifli bir sürüş imkanı sunuyor.

DHA

Ömer Hakan Filiz, 2015 yılında araç modifiyesinde kullanılan ve ithal edilen parçaların yerli üretimini yapabilmek için bir üretim tesisi kurdu. Tesiste, araç tamponu, rüzgarlık ve elektronik modüller gibi maliyeti yüksek 150 çeşit ürünün üretimini gerçekleştiren Ömer Hakan Filiz, modifiye severlerin araçlarını yerli dokunuşlarla kişiselleştiriyor.

DHA'da yer verilen habere göre, yaptıkları modifiye işlemlerine ilişkin bilgi veren Filiz, işlemlerde aracın orijinalliğinin bozulmadığını vurgulayarak, araçlara müşterinin isteği doğrultusunda kişisel tasarımların uygulandığını söyledi.

HEM KONFORLU HEM TASARRUFLU

Filiz'in yerli otomobil aksesurları ve yaptığı tuning işlemleri modifiye tutkunları tarafından yoğun ilgi görüyor.

Uyguladıkları tuning işlemleri ile sürücülere daha konforlu bir sürüş imkanı sağladıklarını belirten Ömer Hakan Filiz, "Modifiye işlemleri, otomobilin performansını artırırken, sürücülere yakıt tasarrufu da sağlıyor. Sürüş keyfini artırmak isteyenler ve yakıt masraflarını düşürmek isteyenler tuning işlemlerini sıkça tercih ediyor" diye konuştu.

Ancak Filiz, aracına modifiye yaptırmak isteyenlere de uyarıda bulunarak, "Modifiye işlemleri mutlaka güvenilir bir yerde doğru şekilde yapılmalı. Biz, halk arasında modifiye araçlara karşı oluşan algıyı kırmak istiyoruz. Tuning işlemleri doğru uygulandığı takdirde sürüş deneyimine doğrudan etki eder" dedi.

YURT DIŞINDAN DA YOĞUN İLGİ

Ürünlerin, Türkiye'nin birçok noktasından ve yurtdışından yoğun talep gördüğünü belirten Filiz, "2021 yılında hem yurt içinden hem de yurt dışından olmak üzere 30 bin araca uygulama gerçekleştirdik ve 100 bine yakın misafirimizi ağırladık. 2022 yılında hedefimiz 75 bin araca uygulama yaparak 250 bin misafirimizi burada ağırlamak" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Bursalı girişimci ve ekibi ürettikleri yerli parçalarla hem şehir hem de ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Filiz, aralarında Yunanistan ve Bulgaristan'ın yer aldığı onlarca ülkeye yerli otomobil parçalarının ihracatını gerçekleştiriyor.