Minecraft'tan blok zincirine veto! NFT'leri desteklemeyecek...

Minecraft'ın geliştirici şirketi Mojang, vurgunculuğu teşvik ettiği gerekçesiyle popüler video-oyunu serisinin artık NFT'leri desteklemeyeceğini açıkladı. Microsoft çatısı altındaki oyun stüdyosu ayrıca, blok zinciri teknolojilerinin Minecraft sunucularına entegre edilmeyeceğine işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler video-oyunu Minecraft'ın geliştirici şirketi Mojang, vurgunculuğu teşvik ettiği gerekçesiyle Minecraft serisinin artık NFT'leri desteklemeyeceğini açıkladı. Microsoft çatısı altında faaliyetlerini sürdüren oyun stüdyosu, blok zinciri teknolojilerinin Minecraft sunucularına entegre edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. Şirket, şimdilik NFT'leri ve diğer blok zinciri teknolojilerini oyuna dahil etme planlarının olmadığını da sözlerine ekledi.

Aksam.com.tr'nin The Washington Post'tan aktardığı habere göre; dünyaca ünlü oyun stüdyosu ayrıca, NFT teknolojisinin Minecraft topluluğu için kapsayıcı olmadığını vurguladı. Açıklamada NFT'lerin, toplulukları sahip olanlar ve olmayanlar olarak ikiye böldüğü savunuldu. Benzer şekilde, popüler video-oyunu platformu Steam de geçen yıl kripto para birimleri ve NFT alım-satımına olanak tanıyan tüm oyunları yasaklamıştı.

MINECRAFT, BUGÜNE KADAR 238 MİLYONDAN FAZLA SATTI

Öte yandan; bugüne kadar 238 milyondan fazla satılan Minecraft, en çok satan video-oyunu olma niteliği taşıyor. Popüler oyunun, 2022'nin ilk çeyreğinde de ABD'de en çok oynanan oyun olduğu biliniyor.