Milli hava savunma füzesi HİSAR-A göreve hazır

ASELSAN ve Roketsan iş birliğinde yerli ve milli olarak geliştirilen HİSAR-A seri üretime geçmeye hazır. 6 hedefe aynı anda angajman ve ateşleme yeteneğine sahip HİSAR-A TSK'nın kullanmak istediği noktalara konuşlandırılacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Hisar-A tüm testleri başarıyla geçerek envantere girmeye hazır hale geldi.

Sabah'ta yer alan haberde Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) koordinasyonuyla ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştirilen ilk milli ve yerli hava savunma füze sistemi HİSAR-A+'nın envantere giriş öncesi son kabul testinin yapıldığını açıklamıştı.

HİSAR'IN ÖZELLİKLERİ

Önleme menzili 15 kilometre, önlem irtifası ise 8 kilometre olan "HİSAR-A+" 360 derece etkinlik sağlıyor. Hava savunma füze sistemi, 6 hedefe aynı anda angajman ve ateşleme yeteneğine sahip bulunuyor.

"HİSAR-A+", sabit ve döner kanatlı uçaklar, seyir füzeleri, insansız hava araçları ve havadan karaya atılan füzelere karşı etkin savunmanın yanı sıra, sabit birliklerin ve hareketli zırhlı birliklerin korunmasını da sağlayabiliyor.

Hisar-A+'nın ayrıca hızlı konuşlanma, kısa reaksiyon süresi ve hızlı mevzi değiştirme kabiliyetleri de bulunuyor.