Microsoft'tan dev iş birliği: Artırılmış gerçeklik gözlüğü için çip geliştirecekler

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft ve çip üreticisi Qualcomm, artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerine özel işlemci geliştirmek için iş birliği yaptıklarını duyurdu. Geliştirilen işlemciden güç alan gözlüklerin, hafif ve uzun ömürlü olacağı kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, dünyaca ünlü çip üreticisi Qualcomm ile artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerine özel işlemci geliştirdiklerini açıkladı. İki şirketin ayrıca, artırılmış gerçeklik teknolojileri ve 'metaverse' evreninin gelişimini teşvik etmek için bir dizi iş birliği yapacağı ifade edildi. Microsoft ve Qualcomm, iş birliği sonucu ortaya çıkacak son tüketici ürünlerine ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşımında bulunmadı.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; ikilinin geliştirdiği işlemciden güç alan AR gözlükler, hafif ve enerji tasarruflu olacak. İki şirket, Microsoft'un sanal iş birliği platformu Mesh ve Qualcomm'un Snapdragon Spaces isimli karma gerçeklik (XR) geliştirme platformundan faydalanacak. Gözlüklerin hangi platformları destekleyeceği net olarak bilinmese de ortaya çıkan son tüketici ürünleri, Windows dostu olacak.

MICROSOFT, ARTIRILMIŞ GERÇEKLİĞİ DAHA ERİŞİLEBİLİR HALE GETİRMEK İSTİYOR

Diğer yandan; Microsoft, profesyonel ihtiyaçlara yönelik olarak geliştirdiği HoloLens sanal gerçeklik gözlüklerinin ardından artırılmış gerçeklik teknolojisini daha erişilebilir hale getirmeyi uzun süredir planlıyordu. Bu nedenle; geliştirilen işlemcilerin, çok daha son tüketici odaklı olacağı tahmin edildi. Analistler, yapılan iş birliğinin Qualcomm için artırılmış gerçeklik teknolojisinin geleceğine yön vermek adına bir fırsat olabileceğine işaret etti.