Microsoft, Windows 11'in 5 Ekim'de kullanıma sunulacağını açıkladı

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, Windows 11 işletim sistemi güncellemesinin 5 Ekim'den itibaren kullanıma sunulacağını açıkladı. Yeni sürümün, hem Windows 10 sürümünü halihazırda kullanan cihazlar için ücretsiz bir yükseltme olarak hem de seçili yeni bilgisayarlarda ön yüklü olarak geleceği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, yeni Windows 11 işletim sistemi güncellemesinin 5 Ekim 2021 tarihi itibariyle kullanıma sunulacağını açıkladı. Şirket; yeni sürümün, hem Windows 10 sürümünü halihazırda kullanan cihazlar için ücretsiz bir yükseltme olarak hem de seçili bilgisayarlarda ön yüklü olarak geleceğine işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; tüm cihazlar, yeni işletim sistemine ilk günden erişemeyecek. Microsoft, yeni sürümü kademeli olarak gönderecek. Yeni sürümü alacak cihazlar arasında, daha yeni donanımlara öncelik verilecek ve yükseltmeyi ilk hangi cihazların alacağını belirlemek için güvenilirlik ve cihaz yaşı da dahil olmak üzere bir dizi kriteri baz alan bir model kullanılacak.

Windows 11'i destekleyen tüm cihazlar, güncellemeyi 2022 yılının ortasına kadar alacak. Fakat daha eski donanımlar, sıranın gerisinde yer alacak ve yeni sürüme daha geç erişecek. Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, Samsung ve Microsoft'un Windows 10 kullanan seçili modelleri, listede nispeten daha öncelikli olacak.

WİNDOWS 11 SÜRÜMÜ, OYUN-SEVERLERİN OYUN DENEYİMİNİ İYİLEŞTİRMEYİ HEDEFLEYEN YENİ TEKNOLOJİLERLE GELİYOR

Paylaşılan diğer bilgilere göre Windows 11 sürümü; yeni bir 'Başlangıç' arayüzü, widget'lar ve Teams entegrasyonu ile yenilenen bir arayüze odaklanıyor. Kullanıcıların ayrıca, güncelleme ile birlikte yeniden tasarlanan bir Microsoft Mağazası'na erişim sağlayabileceği ifade ediliyor. Bununla birlikte; DirectX 12, DirectStorage and Auto HDR gibi teknolojiler, oyun-severlerin oyun deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.