Microsoft ve Google, mali raporlarını açıkladı! Net kârda yüzde 8 düşüş...

Google'ın çatı şirketi Alphabet ve ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, 2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali raporlarını açıkladı. Raporlar, Google'ın ilk çeyrekte gelir artışı yaşamasına rağmen net kârda yüzde 8'lik bir düşüş gözlemlediğine işaret etti.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın çatı şirketi Alphabet ve yazılım devi Microsoft, 2022 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan ilk çeyreğine ilişkin mali raporlarını açıkladı. Raporlar, Google'ın ilk çeyrekte gelir artışı yaşasa da net kârda önemli bir düşüş gördüğüne işaret etti.

Aktarılan detaylara göre; Alphabet, yılın ilk çeyreğinde toplam 68 milyar dolar gelir elde etti. Bunun 16,4 milyar dolarının ise net kâr olarak kayıtlara geçtiği ifade edildi. Böylece şirket, net kâr oranında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8'lik bir düşüş yaşamış oldu. Şirketin 2021'in ilk çeyreğinde elde ettiği toplam gelirin, 55,3 milyar dolar seviyesinde olduğu biliniyordu.

MICROSOFT'UN NET KÂRI, GOOGLE'IN AKSİNE ARTTI

Microsoft da geçen yıla göre gelirini artırarak toplam gelirini 49,4 milyar dolara çıkardı. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam, 41,7 milyar dolar seviyesindeydi. Bunun yüzde 18'lik bir artışa tekabül ettiği kaydedildi. Şirketin net kârı da Google'ın aksine yüzde 8 artarak 16,7 milyar dolara yükseldi.