Selfie kralı Galaxy S8 geliyor!

Samsung, merakla beklenen Galaxy S8 akıllı telefonunun ön kamerasında önemli bir yenilik gerçekleştirebilir. İşte, selfie çekmeyi sevenleri memnun edecek sürpriz özellik!

Galaxy A (2017) serisi akıllı telefonların ön kameralarında güncellemeye giden Samsung, Galaxy S8 amiral gemisinde ise farklı bir yenilik yapabilir. Peki, bu yenilik ne olacak?

SAMSUNG FARKLI MODÜL KULLANACAK

Geçtiğimiz yıl, Dual Pixel otomatik odaklanma özelliğiyle arka kameralarını geliştiren Samsung, bu yıl ise ön kameralara odaklanmış gibi gözüküyor.

Şirketin bu yıl sunacağı tüm akıllı telefon modellerinde, ön kameraları geliştirme kararı verdiği söyleniyor.

Bu anlamda genel olarak 5 Megapiksel ön kamerayla gelen Samsung modelleri, Galaxy A7 (2017) ve Galaxy A5 (2017) ile birlikte arka kameralarında da olduğu gibi 16 Megapiksel çözünürlüğe, Galaxy A3 (2017) ise 8 MP ön kamera ile güncellendi.

Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge modelleri bile 5 Megapiksel çözünürlüğünde ön kameraya sahipken, bu rakamlar oldukça iddialı. Tabii Megapiksel, doğrudan kaliteyi etkiliyor diyemeyiz onun da altını çizelim.

Galaxy S8 modelinin ise 8 Megapiksel ön kameraya sahip olacağı söyleniyor ancak çözünürlüğüne bakarak karar vermeyin çünkü bu ön kamera genelde kullanılan VCM türü modül yerine, daha ince AF (otomatik odaklanma) modülüne izin veren kodlayıcı türü otomatik odaklanma aktüatörüne sahip.

BU NE ANLAMA GELİYOR?

Ön kameralar genel olarak bir sabit odaklanma meselesine sahip ve otomatik odaklanma daha çok arka kameralarda kendisine yer buluyor. Samsung ise arka kadar ön kameraya da önem vererek kullanıcıların selfie’ler için memnuniyetini sağlayacak bir karar vermiş. Eğer iddialar doğruysa, sabit odaklanmadan kullanıcıları kurtaracak olan şirket kullanıcıların, selfie deneyimini bir adım öteye taşımış olacak.