Microsoft, mini Xbox geliştiriyor! Kod adı ortaya çıktı...

Microsoft, oyun tutkunlarının bulut tabanlı video-oyunu hizmeti Xbox Cloud Gaming'e kolayca bağlanabilmesini mümkün kılan ‘Keystone' kod adlı mini bir Xbox oyun konsolu modeli geliştirdiğine yönelik iddiaları doğruladı. Söz konusu mini Xbox modelinin, hala geliştirme aşamasında olduğu ve piyasaya sürülmek için biraz daha zamana ihtiyaç duyduğu ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, kendi bulut tabanlı video-oyunu platformu Xbox Cloud Gaming'e erişim sağlayacak olan 'Keystone' kod adlı mini bir Xbox oyun konsolu modeli geliştirdiğini açıkladı. Söz konusu mini Xbox modelinin hala geliştirilme aşamasında olduğuna işaret eden şirket, cihazı piyasaya sürmek için biraz daha zamana ihtiyaç duyduklarını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan bir Microsoft sözcüsü, yeni ürünle ilgili "Xbox Cloud Gaming'i dünya çapında daha fazla oyuncunun beğenisine sunmamıza olanak tanıyacak yeni bir yaklaşım" ifadelerini kullandı.

Aktarılan detaylara göre; oldukça ufak bir cihaz olması beklenen Keystone, monitör ve televizyonlara doğrudan bağlanabilecek. Birkaç yıldır geliştirilmeye devam eden ürün, Windows veya doğrudan Xbox'ın kendi işletim sistemini kullanacak.

MİNİ XBOX'A İLİŞKİN İLK İDDİALAR, BİRKAÇ YIL ÖNCE ORTAYA ATILMIŞTI

Öte yandan; Microsoft'un Xbox Cloud Gaming için minik bir aparat geliştirdiğine yönelik ilk iddialar, birkaç yıl önce ortaya atılmıştı. Televizyonlara doğrudan bağlanabilen bu aparatın, Microsoft'un bulut oyun hizmeti için uygun fiyatlı bir alternatif oluşturacağı ifade edilmişti. Kısa bir süre önce Xbox ekosistemiyle ilgili yaşanan bir sızıntı da kaynak kodlarında 'Keystone' isimli bir ürünün yer aldığına işaret etmişti. Microsoft, yaptığı son açıklamayla konuya ilişkin iddiaları da doğrulamış oldu.