Microsoft, Discord'u satın almak için 10 milyar dolar teklif etti

Microsoft, Discord'u satın almak için 10 milyar doları gözden çıkardı. Teknoloji devi şirketin, dünyanın en popüler oyun iletişim uygulaması olan Discord'u satın almak için görüşmelere başladığı kaydedildi. Microsoft yakın zamanda ZeniMax Media'yı 7,5 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Microsoft Corp'un, yazılı ve sesli iletişim programı Discord Inc'i 10 milyar dolardan fazla bir fiyata satın almak için görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

Bloomberg'de yer alan habere göre, yazılı ve sesli mesajlaşma uygulaması olan Discord'un şirketin satışı için potansiyel alıcılara ulaştığı ve bunlardan birinin Microsoft olduğu kaydedildi. Microsoft'un Discord'u 10 milyar dolardan fazla bir fiyata satın almak istediği açıklandı.

Microsoft ve Discord ise konuya ilişkin yorum yapmazken, Discord'un satılmasından çok halka arz etmesinin daha olası olduğu aktarıldı.

Discord'un 2020 aralık ayı itibarıyla şirket değerinin yaklaşık 7 milyar dolara ulaştığı biliniyor.

ŞİMDİYE KADARKİ EN BÜYÜK OYUN ALIM SATIMI

Xbox geçen yıl, 7,5 milyar dolara ZeniMax Media'ı satın alarak, şimdiye kadarki en büyük oyun alım satımını gerçekleştirmişti.

Microsoft'un, oyun sektörü ile kitlesel sosyal medya platformlarına sahip olmayı hedeflediği biliniyor. Şirketin en son gerçekleştirildiği sosyal medya anlaşması, 2016 yılında LinkedIn'i 26,2 milyar dolara satın almasıyla gerçekleşti. Diğer bir taraftan, Microsoft geçen yıl eylül ayında TikTok'u satın alma girişiminde bulunmuş ancak başarısız olmuştu.

DISCORD NEDİR?

ABD'nin San Francisco kentinde 2015 yılında kurulan Discord, özellikle oyun dünyasında kullanıcılara video, ses ve metin yoluyla iletişim imkanı tanıyan bir uygulamadır. Ücretsiz olan Discord uygulamasının değerinin 7 milyarı bulduğu ifade belirtiliyor. 250 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olduğu ifade edilen Discord uygulamasında 140 milyondan fazla da aktif kullanıcı buluyor.