Microsoft, çalışanlara ayırdığı bütçeyi iki katına çıkaracağını duyurdu! Maaşları artıracak...

Microsoft, çalışanları için ayırdığı maaş bütçesini iki katına çıkarmayı planladığını duyurdu. Bu hamlesiyle çalışanlarını elinde tutmayı hedefleyen Microsoft, performansa dayalı maaş ödemelerinde de artışa gideceğini açıkladı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, çalışanlara ayırdığı maaş bütçesini iki katına çıkaracağını duyurdu. Bu hamlesiyle çalışanları elinde tutmayı hedefleyen Microsoft, hisse primlerini de yıllık bazda en az yüzde 25 artırmayı ve performansa dayalı maaş ödemelerinde artışa gitmeyi planladığına işaret etti. Zamların, büyük oranda kariyerlerinin başında veya ortalarında olan çalışanları etkileyeceği kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin Bloomberg'den aktardığı habere göre; Microsoft'un, güncel olarak dünya genelinde yaklaşık 180 bin çalışanı bulunuyor. Bu çalışanların 103 bininin, ABD'de ikamet ettiği biliniyor.

MICROSOFT, ÇALIŞANLARININ ÖNEMLİ BİR KISMINI AMAZON'A KAYBETTİ

Öte yandan; Microsoft, son dönemlerde çalışanlarının önemli bir kısmını Amazon gibi büyük rakiplerine kaybetti. Amazon, kısa bir süre önce taban maaşını ikiye katlayarak yıllık bazda 160 bin dolardan 350 bin dolara çıkardığını açıklamıştı.