‘Metaverse'e zihin sağlığı hizmeti geliyor! Bariyerleri kaldıracak...

‘Emplomind' isimli İngiltere merkezli bir şirket, ‘metaverse'te zihin sağlığı hizmeti vermek için bir platform oluşturacağını duyurdu. ‘Zihin Sağlığı Merkezi' olarak adlandırılacak olan platformun, zihin ve ruh sağlığı desteğine erişimin önündeki engelleri ‘metaverse' aracılığıyla kaldırmayı hedefleyeceği belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

İngiltere merkezli 'Emplomind', 'metaverse'te zihin sağlığı hizmeti vermek için yeni bir platform oluşturacağını açıkladı. Şirketin küresel satış direktörü Lee Godwin; 'Zihin Sağlığı Merkezi' olarak adlandırılacak olan platformun, insanların zihin ve ruh sağlığı desteğine erişiminin önündeki engelleri 'metaverse' aracılığıyla kaldırmayı amaçladığına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin XRToday'den aktardığı habere göre; yeni zihin sağlığı platformu, ilk olarak Decentraland'de hizmete sokulacak ve zihin sağlığı eğitimlerine odaklanacak. Platformda sunulacak olan hizmetler, isteğe bağlı olarak birebir ruh sağlığı desteğini de içerecek. Şirket, zihin sağlığı tedavilerini geliştirirken ve yeni dijital platformu kullanıma sunarken alandaki mevcut deneyimi ve uzmanlığından faydalanacak.

COVID-19, SANAL ZİHİN SAĞLIĞI HİZMETLERİNE OLAN TALEBİ ARTIRDI

Öte yandan; COVID-19 salgını, zihin sağlığı hizmetlerine fiziksel erişimi engellediği ve birçok kişiyi sosyal etkileşimden izole ettiği için sanal ruh sağlığı hizmetlerine yönelik taleplerde bir patlama yaşanmasına yol açtı. Rekor sayıda insan, kendi başına yönetemediği stres ve karantina duygusunu sanal terapilerle aşma yoluna gitti. Sanal terapilere yönelik talep, sosyal izolasyon ve karantina çalışmalarından sonra da azalmadı.

2021 yılında Londra'da kurulan Emplomind ise çalışanlarının refahına yatırım yapan şirketlere zihin sağlığı hizmetleri sunma konusunda uzmanlaştı. Kurum terapistlerinin, müşteri ve danışanların ihtiyaçlarına bağlı olarak terapist veya iş danışmanı rolü üstlendiği biliniyordu.