Meta tarafından geliştirilen akıllı saat modelinin tasarımı ortaya çıktı

Meta tarafından geliştirilen akıllı saat modeli, kısa bir süre önce patent görüntüleri baz alınarak modellendi. Ortaya çıkan konsept tasarım, şirketin ilk akıllı saatinin tasarımının nasıl gözükeceğine ışık tuttu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Facebook, Instagram, WhatsApp ve Oculus'ün çatı şirketi Meta tarafından geliştirilen akıllı saat, geçen ay ortaya çıkan patent görüntüleri baz alınarak modellendi. Sarang Sheth isimli tasarımcının oluşturduğu konsept görseller, şirketin ilk akıllı saatinin tasarımının nasıl görüneceğine de ışık tuttu. Akıllı saatin tasarımında en çok dikkat çeken detay ise kayış yerine yerleştirilen ipler oldu.

Aksam.com.tr'nin Gizmochina'dan aktardığı habere göre; Meta'nın ilk akıllı saati, kayış yerine iplerle gelecek. Standart akıllı saatlerden daha büyük bir ekranla piyasaya sürülecek olan model, hem ekranında hem arka gövdesinde bir kamera bulunduracak. Ön kamera, kullanıcıların akıllı saatleri üzerinden görüntülü görüşmeler yapabilmesini mümkün kılacak. Bu nedenle saatte, video konferans uygulamaları da bulunacak.

SAAT EKRANI YUVASINDAN ÇIKARILABİLECEK

Bununla birlikte; saatin ekranı, yerinden ayrılabilir yapısı sayesinde çıkarılıp temizlenebilecek veya farklı bir kayışa takılabilecek. Kullanıcıların, arka kamerayı kullanmak için de saat ekranını yuvasından çıkarması gerekecek. Kayış yerine kullanılacak olan ipler ise saatin hareketli bir yapıya sahip olmasına olanak tanıyacak.