Meta, sanal para birimi geliştiriyor! İsmini Zuckerberg'den alacak...

Ortaya atılan yeni bir iddia, sosyal medya devi Meta'nın kendi sosyal ağlarında kullanılacak yeni bir sanal para birimi geliştirdiğine işaret etti. Meta çalışanlarının, söz konusu sanal para birimine şirket CEO'su Mark Zuckerberg'e ithafen ‘Zuck Bucks' dediği bildirildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Ortaya atılan yeni bir iddia; sosyal medya devi Meta'nın, kendi çatısı altındaki Facebook ve Instagram için yeni bir sanal para birimi geliştirdiğine işaret etti. Şirketin; blok zinciri tabanlı bir kripto para birimi kullanmak yerine, uygulama içi sanal para birimlerine yöneleceği kaydedildi. Meta çalışanlarının, söz konusu sanal para biriminden bahsederken şirket CEO'su Mark Zuckerberg'e ithafen 'Zuck Bucks' ifadelerini kullandığının da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin The Financial Times'dan aktardığı habere göre; geliştirilen sanal para birimi, temel olarak 'metaverse'ü hedef alacak ve merkezi olarak şirket tarafından kontrol edilecek. 'Zuck Bucks', TikTok ve diğer platformlarla sıkı bir rekabet içerisinde olan Meta'nın yeni bir gelir akışı yaratmasını mümkün kılacak.

META, DIEM PROJESİNDEN VAZGEÇMEK ZORUNDA KALMIŞTI

Diğer yandan; Facebook, daha önce 'Diem' adını verdiğini blok zinciri tabanlı bir kripto para birimi geliştirmeye başlamıştı. Fakat yasal düzenleyicilerin onayından geçmemesinin ardından söz konusu proje, şirket tarafından rafa kaldırılmıştı. Meta çatısı altındaki Diem Derneği ise geliştirdiği teknolojiyi kripto para odaklı bir banka olan Silvergate Capital'a 200 milyon dolara satmıştı. Şirket CEO'su Mark Zuckerberg'ün, kısa bir süre önce Instagram'a NFT entegrasyonu geleceğini duyurduğu da biliniyordu.