Meta, Facebook Messenger ve Instagram için uçtan uca şifreleme deneyimini 2023'e erteledi

Meta, Facebook Messenger ve Instagram mesajları için uçtan uca şifreleme deneyimini 2023'e ertelediğini duyurdu. Şirket; daha önce söz konusu özelliğin, 2022 yılında kullanıma sunulacağını açıklamıştı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Meta, veri gizliliği ve güvenliğine dikkat eden kullanıcıları üzecek yeni bir açıklama yaptı. Şirketin veri güvenliği biriminin başındaki isim Antigone Davis, Facebook Messenger ve Instagram için uçtan uca şifrelemeyle mesajlaşma deneyiminin 2023 yılı içerisine ertelendiğini duyurdu. Sosyal medya devi, daha önce söz konusu özelliğin 2022 yılında kullanıma sunulacağını açıklamıştı. Davis, yeni açıklamasında deneyimin doğru bir biçimde kullanıma sunulması için biraz daha zamana ihtiyaçları olduğuna işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; uçtan uca şifreleme özelliği, şirket çatısı altında faaliyet gösteren anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta halihazırda varsayılan olarak kullanıma sunuluyor. Facebook Messenger ve Instagram kullanıcıları ise uçtan uca şifrelemeyle mesajlaşma deneyimine henüz erişim sağlayamıyor.

META, KÖTÜYE KULLANIMI TESPİT ETME GÜCÜNÜ SÜRDÜRECEK

Diğer yandan; Birleşik Krallık, 2023 yılında teknoloji şirketlerinin istismarı önlemesini ve çocuk yaştaki kullanıcıları daha fazla korumasını gerektirecek yeni bir güvenlik yasası çıkarmaya hazırlanıyor. Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Priti Patel da uçtan uca şifreleme özelliğinin varsayılan olarak kullanıma sunulmasına karşı çıkıyor. Patel, söz konusu özelliğin kolluk kuvvetlerinin suçluları takip etme kabiliyetini ciddi oranda kısıtlayacağını savunuyor.

Davis ise Meta'nın şifrelenmemiş verilerin ve kullanıcı raporlarının kombinasyonuyla kötüye kullanımı tespit etme gücünü sürdüreceğine işaret ediyor.