Meta CEO'su Mark Zuckerberg'den Apple açıklaması! “Bu bir fikir savaşı...”

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, kısa bir süre önce yaptığı yeni bir açıklamada Meta ve Apple'ın ‘metaverse' geliştirme yarışında doğrudan rekabet içinde olduğunu ifade etti. Bu rekabetin bir fikir ve ideoloji yarışı olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Zuckerberg, iki tarafın da her öğeyi kendisi tasarlayarak ve sıkı bir şekilde bütünleştirerek daha iyi bir tüketici deneyimi oluşturduğundan emin olmaya çalıştığını belirtti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli sosyal medya devi Meta'nın kurucu CEO'su Mark Zuckerberg, kısa bir süre önce çalışanlarına yaptığı yeni bir açıklamada Meta ve Apple'ın 'metaverse' geliştirme yarışında doğrudan rekabet içinde olduğunu ifade etti. Her iki şirketin de internetin bir sonraki haline yön vermeye çalıştığına dikkat çeken Zuckerberg, bu rekabetin bir fikir ve ideoloji yarışı olarak görülmesi gerektiğini dile getirdi. Dünyaca ünlü CEO, iki tarafın da 'metaverse'teki her öğeyi kendisi tasarlayarak ve sıkı bir şekilde bütünleştirerek daha iyi bir tüketici deneyimi oluşturduğundan emin olmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; Meta ve Apple, güncel olarak 'metaverse' evreninde kullanılabilecek akıllı gözlükler geliştirerek artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik destekli donanımlar piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Apple'ın, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gözlüklerini bu yıl içerisinde piyasaya sürmesi bekleniyor. Meta ise kendi ürünlerini pazarda daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak konumlandırmak istiyor. Meta ayrıca, Quest sanal gerçeklik gözlükleri yanında 'Cambria' projesi kapsamında nispeten daha yüksek fiyatlı olması beklenen ve profesyonel kullanıma uygun yeni bir ürün üzerinde de çalışıyor.

META CEO'SU, MÜŞTEREK ÇALIŞMA KAVRAMINI ODAĞINA ALIYOR

Öte yandan; Meta CEO'su Zuckerberg, temel odak noktasının 'metaverse' için müşterek çalışma kavramı olduğunu söylüyor. Şirketin, kısa bir süre önce Microsoft ve Epic Games'in de içlerinde bulunduğu 33 şirketle iş birliği içerisinde 'Metaverse Open Standard Group' isimli oluşumu kurduğu biliniyor. Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve 'metaverse' planları konusunda sessizliğini koruyan Apple ise foruma katılmıyor.

Oluşturulan grup; artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, jeo-uzamsal teknolojiler ve 3D teknolojisi için açık ve müşterek çalışma standartlarını belirleyecek. Bununla birlikte oluşum, 'metaverse' evrenindeki ortak standartları desteklemek için 'hackathon' yarışmaları düzenleme ve prototip oluşturma araçları geliştirme gibi eyleme dayalı projelere de ev sahipliği yapacak.