Meslek liselerinde ‘sanal gerçeklik' dönemi başlıyor

Artık meslek liselerinde animasyon, sanal gerçeklik gibi dijital işlere yönelik de özel eğitimler verilecek. Bu alanda ilk merkez Ankara'da açılırken, sırada İstanbul var.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Ankara Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 'Dijital Görsel İçerik Geliştirme Ar-Ge Merkezi' kuruldu. Merkezde, gelecek dönem eğitime başlanacak. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, katma değeri çok yüksek olan animasyon, sanal gerçeklik ve çizgi film gibi alanlarda dijital görsel içerik hazırlanması konularında, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi için önemli bir adım atıldığını söyledi.

İKİNCİSİ İSTANBUL'DA

Mahmut Özer, şunları söyledi: "Okulumuz, bu alanda Türkiye'de ilk Ar-Ge merkezi olacak. Aynı alanda önümüzdeki ay İstanbul'da da bir okulumuzu belirleyip altyapı desteği sağlamayı hedefliyoruz."

SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAK

Animasyon, çizgi film, sanal gerçeklik, artırılmış sanal gerçeklik gibi dijital görsel içerik hazırlama konularında Türkiye'de bir ilk olacak olan okul, dijital içerik geliştirme Ar-Ge merkezi olarak da faaliyet gösterecek. Proje kapsamında sektörle işbirliği yapacak okulun, radyo televizyon, grafik ve fotoğraf alanlarına sınavla öğrenci alınacak.