Merakla beklenen mobil World of Warcraft iptal edildi! 3 yıldır geliştiriliyordu...

Uzun süredir oyun tutkunları tarafından merakla beklenen World of Warcraft serisinin mobil oyunu, 3 yıllık geliştirme sürecinin ardından iptal edildi. Söz konusu hamle, mobil World of Warcraft'ı geliştirmek için bir araya gelen Activision Blizzard ve NetEase arasında yaşanan anlaşmazlıkların hemen ardından geldi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sevilen video-oyunu serisi World of Warcraft'ın oyun tutkunları tarafından uzun süredir merakla beklenen mobil oyunu, 3 yıllık geliştirme sürecinin ardından iptal edildi. Söz konusu hamle, mobil World of Warcraft'ı geliştirmek için bir araya gelen Activision Blizzard ve NetEase arasında yaşanan anlaşmazlıkların hemen ardından geldi. 2009 yılından beri oyunun Çinli dağıtımcısı olan NetEase, yeni oyuna ilişkin finansal şartlar konusunda oyunun geliştiricisi Activision Blizzard ile anlaşmazlığa düştü. Bunun üzerine, NetEase çatısı altındaki 100 kişilik geliştirme ekibi de dağıtıldı.

Aksam.com.tr'nin Bloomberg.com'dan aktardığı habere göre; iptal edilen proje, çok oyunculu çevrim içi rol yapma oyunu (RPG) World of Warcraft'ın bir yan ürünü olacaktı. Alınan karar, Blizzard ve NetEase arasındaki iş birliğinin akıbeti konusunda da belirsizliklere yol açtı. Blizzard'ın Çin merkezli NetEase ile yaptığı ortaklık, şirkete dünyanın en büyük mobil oyun pazarına erişim imkanı sağlamıştı.

NETEASE DE WORLD OF WARCRAFT'IN DAĞITIM HAKLARINDAN YARARLANMA FIRSATI YAKALAMIŞTI

Benzer şekilde, NetEase de Blizzard'a hala oldukça yüksek oranda kâr getiren World of Warcraft'ın dağıtım haklarından yararlanma fırsatı yakalamıştı. Blizzard, kısa bir süre önce 4 yıldan uzun bir süredir geliştirdiği bir artırılmış gerçeklik oyununa ilişkin çalışmalarını da durdurma kararı almıştı.