Roketsan duyurdu: Mavi Vatan'ın avcısı Atmaca seri üretim için hazır

SSB Başkanı Demir, ilk milli gemisavar füzesi Atmaca'nın, TCG Kınalıada'dan atışında hedefi başarıyla imha ettiğini açıklamıştı. Roketsan'da bugün yaptığı açıklamada, ''Mavi Vatanımızın Avcısı dosta güven düşmana Atmaca seri üretim için hazır!'' dedi.

AKSAM.COM.TR

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Başkanı İsmail Demir, 4 Şubat'ta ilk milli gemisavar füzesi Atmaca'nın, TCG Kınalıada'dan atışında hedefi başarıyla imha ettiğini açıklamıştı.

Bugün de Türk savunma sanayisinin öncü kurumlarından biri olan Roketsan, "Mavi Vatanımızın Avcısı dosta güven düşmana Atmaca seri üretim için hazır!" açıklamasında bulundu.

TCG Kınalıada

İLK MİLLİ GEMİSAVAR FÜZESİ ATMACA

Atmaca, su üstü harbinde Deniz Kuvvetleri'nin harekât ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilen; hücumbot, fırkateyn ve korvetlerde kullanılabilen, yüksek hassasiyetli satıhtan satha güdümlü mermidir.

Otonom, düşük radar izi ve yüksek hassasiyet özelliklerine sahip mermi, tüm hava şartlarında görev yapabilme özelliğine sahip.

Karşı tedbirlere dayanıklı mermi, Veri Bağı ile Hedef Güncelleme, Yeniden Saldırı, Görev İptal Yeteneği, Üç Boyutlu Görev Planlama, Su Üstü ve Su Altı Platformlarından Kara ve Su Üstü Hedeflerine Karşı Angajman, Hedef Seçimi, Uzun Menzil özelliklerikleriyle öne çıkıyor.