Mars helikopteri Ingenuity'den rekor geldi! En uzun uçuşunu gerçekleştirdi...

NASA, Mars'a gönderdiği keşif helikopteri Ingenuity'den yeni bir rekor geldiğini duyurdu. Bugüne kadarki en uzun uçuşunu gerçekleştiren Ingenuity, tek seferde 704 metre uçarak yeni bir rekora imza attı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

NASA, Mars keşif programı kapsamında kızıl gezegene gönderdiği helikopteri Ingenuity'den yeni bir rekor geldiğini duyurdu. Bugüne kadarki en uzun uçuşunu gerçekleştiren Ingenuity, 25. uçuşunda 700 metreden fazla uçmayı başardı. Tek seferde 704 metre yol alan helikopterin, böylece en hızlı uçuşunu da gerçekleştirdiği kaydedildi. Dünyaca ünlü uzay ajansı, uzay helikopterinin rekor kırdığı anların görüntülerini de takipçileriyle paylaştı.

Aktarılan detaylara göre; güneş enerjisi ile çalışan 6 adet lityum pilden güç alan Ingenuity, şu ana kadar toplamda 28 uçuş gerçekleştirdi. Birkaç gün içerisinde 29. uçuşunu gerçekleştirmesi beklenen helikopterin, 30 Mars gününe karşılık gelen 7 yıl boyunca görev yapabilecek kapasitede olduğu biliniyordu.

INGENUITY, DAHA ÖNCE TEK SEFERDE EN FAZLA 10 METRE YOL ALABİLMİŞTİ

Öte yandan; Ingenuity, daha önce Mars'taki kum fırtınaları ve olumsuz hava koşulları nedeniyle tek seferde en fazla 10 metre yol alabilmişti. Bu nedenle 704 metrelik uçuş, Dünya'ya göre uzun bir mesafe olmasa da kızıl gezegenin hava koşulları göz önüne alındığında önemli bir başarı olarak kabul edildi.