Lojistik devi, depolarında Boston Dynamics robotları kullanacak

Lojistik devi DHL, Kuzey Amerika'daki depolarında 3 yıl içerisinde Boston Dynamics'in ‘Stretch' isimli robotlarını kullanmak için 15 milyar dolarlık yatırım yaptığını duyurdu. 2021 yılının Mart ayında tanıtılan ‘Stretch'in, koli taşıma ve yükleme işlemleri için geliştirilen bir robot olduğu biliniyordu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Lojistik devi DHL, depolarına robotları getirecek yeni yatırım planını duyurdu. Şirket; Kuzey Amerika'daki depolarında 3 yıl içerisinde, robot köpeği 'Spot' ile adından söz ettiren Boston Dynamics'in 'Stretch' isimli robotunu kullanmak için 15 milyar dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. 2021 yılının Mart ayında tanıtılan 'Stretch', temel olarak koli taşıma ve yükleme işlemleri için geliştirilen bir robot platformuydu. Robot, robotik kolu ve akıllı kavrama araçlarını kullanarak kolileri kamyonların içine ve dışına taşıyabiliyor veya teslimata hazır hale getirmek için paketleri düzenleyebiliyordu.

Aksam.com.tr'nin Logistics Manager'dan aktardığı habere göre; ilk robot filosu, bu yılın bahar aylarından itibaren DHL'in lojistik merkezlerinde kamyonları boşaltmak için kullanılacak. Daha sonrasındaki birkaç yıl içerisinde DHL, 'Stretch'e kademeli olarak daha fazla sayıda görev atayacak ve tesislerine daha fazla sayıda robot yerleştirmeye başlayacak.

STRETCH, SAATTE 800 PAKET TAŞIYABİLİYOR

Yaşanan gelişme ile birlikte; Güney Koreli otomotiv devi Hyundai çatısı altında faaliyetlerine devam eden Boston Dynamics, 'Stretch'in prototipini geliştirmek ve test etmek için şimdiden DHL ile iş birliği yapmış oldu.

Robotun, saatte 800 koli taşıyabildiği ve Boston Dynamics'in temel olarak koli taşımak için geliştirdiği insansı robot Handle'ın ticari bir versiyonu olduğu da biliniyordu. 'Stretch'in ayrıca, yapay zeka tabanlı bilgisayar görüsü teknolojisini kullanarak kolileri tanımlayabildiği ve kendi başına gezinebildiği ifade edilmişti.