LinkedIn ve DeepMind'ın kurucuları, yapay zeka odaklı yeni bir girişim şirketi kuruyor

LinkedIn'in kurucu ortağı Reid Hoffman ve DeepMind'ın kurucu ortağı Mustafa Suleyman, ‘Inflection AI' isimli yeni bir girişim şirketi kurdu. Şirketin, insan ve bilgisayar arasındaki iletişimi geliştirmek için yapay zeka yazılımları kullanacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

LinkedIn'in kurucu ortağı Reid Hoffman ve DeepMind'ın kurucu ortağı Mustafa Suleyman, birlikte 'Inflection AI' isimli yeni bir girişim şirketi kurduklarını duyurdu. Şirketin, insanların bilgisayarlarla konuşmasına yardımcı olmak için yapay zeka yazılımları kullanacağı ifade edildi. Geliştirdikleri sistemlerin bilgisayarlarla günlük dilde konuşmayı mümkün kılmasını hedeflediklerini belirten Suleyman, bunun 5 yıl içerisinde mümkün hale geleceğine işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Mustafa Suleyman, şirkette CEO'luk koltuğuna oturacak. Eski DeepMind çalışanlarından Karen Simonyan ise Inflection AI'ın baş bilim insanı olarak görev alacak. Şirket, ekibin odağını ve hızını korumak için nispeten daha küçük bir çalışan kadrosuna sahip olacak.

Öte yandan; Hoffman ve Suleyman, birbirlerini yaklaşık 10 yıldır tanıyordu. DeepMind kurucusu Suleyman, hem yenilenme talebi hem de yönetim tarzına yönelik eleştirilerin ardından 2019'un Ağustos ayında şirketten ayrılmıştı. Aynı yılın Aralık ayında DeepMind'ın çatı şirketi Google'ın ürün yönetimi ve politikasından sorumlu programlama departmanının başkan yardımcılığına geçiş yapan Suleyman, bu yılın Ocak ayında Hoffman ile girişim şirketi Greylock Partners'da çalışmak üzere Google'la yollarını ayırdı.

GELİŞTİRİLECEK SİSTEMLER, MEVCUT YAZILIMLARI ÇOK DAHA İYİ BİR HALE GETİREBİLİR

Öte yandan, Inflection AI'ın ilk ürünleri için henüz herhangi bir zaman çizelgesi veya hedef kitlesi belirlenmedi. Geliştirilecek olan sistemlerin; yapay zeka destekli sesli asistanları, akıllı telefonları ve yeni nesil robotları çok daha iyi bir hale getirebileceği tahmin edildi.