Kripto para piyasaları, 2 günde 50 milyar dolar kaybetti! Bitcoin'de kritik düşüş...

Bitcoin'in 20 bin dolar seviyesinin altına gerilemesinin ardından kripto para piyasaları, 9-10 Temmuz tarihlerini kapsayan hafta sonunda 50 milyar dolar kaybetti. Bitcoin'in piyasa değeri ise 400 milyar doların altına düştü.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dünya genelindeki hiper enflasyon nedeniyle yatırımcıların riskli yatırımlardan kaçınma ve riskli yatırımları elden çıkarma eğilimi göstermesine bağlı olarak birçok kripto para birimi, son dönemlerde ciddi bir değer kaybı yaşadı. Devam eden düşüş eğiliminin en çok etkilediği kripto para birimlerinden biri ise Bitcoin oldu. 'Kripto kışı' olarak adlandırılan süreç etkisini sürdürürken Bitcoin, kısa bir süre önce 20 bin dolar seviyesinin altına gerileyerek son dönemlerin en düşük seviyesine ulaştı.

Aksam.com.tr'nin Crypto Potato'dan aktardığı habere göre; Bitcoin'in 20 bin doların altına düşmesinin ardından kripto para piyasaları, 9-10 Temmuz tarihlerini kapsayan hafta sonunda 50 milyar dolar kaybetti. Bitcoin'in piyasa değeri ise 400 milyar doların altına geriledi. Kripto para piyasasının toplam değerinin, güncel olarak 900 milyar dolar seviyesinde olduğu belirtildi.

BITCOIN'DEKİ DÜŞÜŞ, 'ALTCOIN'LERİN DE DEĞER KAYBETMESİNE YOL AÇTI

Öte yandan; Bitcoin'deki düşüş, 'altcoin'lerde de hareketliliğe yol açtı. Solana, LEO, Avalanche, Matic ve Litecoin'in de içlerinde bulunduğu birçok kripto para birimi, değer kaybı yaşadı.