Kilogramı 2 bin dolara ihracat yapıyor

İngiltere'deki fuarda görücüye çıkan ASELSAN büyük ilgi görüyor. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, “20 yeni ürünü ilk defa ihraç ettik. İhracat kilogram fiyatı 2 bin dolar olan bir şirketiz” dedi.

İngiltere'nin Farnborough kentinde düzenlenen "Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı"nda Türk şirketler büyük ilgi görüyor. Türk savunma sanayinin önde gelen şirketlerinden ASELSAN da fuara ilk defa katılım sağlayarak askeri ve sivil alandaki hava platformu sistemlerini sergiliyor. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, 2030'da dünya çapında savunma sanayisinin ilk 30 şirketi arasında yer almayı hedeflediklerini ve bu hedefe ulaşmanın anahtarının ihracat olduğunu belirterek, "Şu anda 47. sıradayız. Hedef 7 yıl sonra dünyadaki ilk 30'un içine dahil olmak. Bunun yolu da ihracakt. Bütün ekiplerimizle gece gündüz dünyanın dört bir yanında bu geliştirdiğimiz yetkinliklerin ihracatla buluşması için çalışıyoruz" dedi.

16 FARKLI YERDE ÜRETİM

ASELSAN'ın yüksek teknoloji üretimiyle Türkiye'ye stratejik ve ekonomik katkı sağladığının altını çizen Akyol, "Bir kilogram başına 2 bin dolar ihracat yapabilen bir şirketiz. Yatırımlarımız ülkemize stratejik katkı sağlarken uluslararası işbirliklerini de artırıyor" dedi. Ahmet Akyol, "Bugün itibarıyla ASELSAN, 2.5 milyar dolar yıllık gelire, 18 ülkede ofisi, fabrikası ve faaliyeti olan uluslararası konuma ve Türkiye'de 16 farklı yerde değişik iştirakiyle uluslararası şirkete dönüştü" ifadesini kullandı.

20 YENİ ÜRÜN İHRACATI

Ahmet Akyol, ASELSAN'ın geçen yıl 20 yeni ürünü ilk defa ihraç etme imkanı bulduğunu, bugün itibarıyla şirketin ürünlerinin ihraç edildiği ülke sayısının 88'e ulaştığı bilgisini verdi. Akyol, şirketin yurt dışında çalışan Türk mühendislerden de yoğun ilgi gördüğünü vurgulayarak, "2023'te yurtdışından dönmek isteyen mühendis başvurularının, 2024'ün ilk 6 ayında geçen yılın 2 katına çıktığını görüyoruz" diye konuştu.

YERLİ KARAKUTU GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Deniz, kara, hava ve uzay platformlarına yüksek teknoloji ürünleri sunan CTech, İngiltere'de gerçekleştirilen Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'na katıldı. Şirket, hava araçları için geliştirilen yerli "kara kutu" çözümünü ilk kez fuarda duyurdu. Kara kutu, kaza esnasında veya sonrasında kaydedilen bilgilerin korunmasını sağlayacak.

HÜRJET İÇİN ÜÇLÜ MUTABAKAT

Türk Havacılık Uzay Sanayii, TEI ve GE Aerospace, Türkiye'nin ilk ileri seviye Hürjet için işbirliğini genişletmek amacıyla mutabakat anlaşması imzaladı. İşbirliği kapsamında GE Aerospace'in F404 turbofan motorları Hürjet programının yeni versiyonlarına entegre edilebilecek. Üç şirketin kabiliyetleri Hürjet'in başarısını artıracak.