Kaza görüntülerini paylaşmıştı... Tesla, o çalışanı işten çıkardı!

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla, otonom sürüş yazılımını test eden ve 1 yıldır test sürecindeki deneyimlerini YouTube'da paylaşan çalışanı John Bernal'ı işten çıkardı. Sisteme ilişkin detayları abonelerine anlatan Bernal'ın, sistem aktifken geçirdiği bir kazanın görüntülerini de paylaşmış olduğu ortaya çıktı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Elon Musk liderliğindeki elektrikli otomobil devi Tesla, şirketin otonom sürüş yazılımını test eden ve 1 yıldan uzun bir süredir test sürecindeki deneyimlerini 'AI Addict' isimli YouTube kanalında paylaşan çalışanı John Bernal'ı işten çıkardı. Şirket, söz konusu hamleyi YouTube'da paylaşılan videolarla gerekçelendirdi. Sisteme ilişkin detayları abonelerine anlatan Bernal'ın videoları, otonom sürüş yazılımının kusurlarını da gözler önüne seriyordu.

Aksam.com.tr'nin Teslarati'den aktardığı habere göre; Bernal, yaklaşık 1 ay önce Tesla'nın otonom sürüş sistemi aktifken geçirdiği küçük bir trafik kazasını da YouTube'da paylaşmıştı. Yaşanan gelişmeler sonrası; Bernal'ı işten çıkaran Tesla, şirket çalışanının 'Model 3' aracının otonom sürüş sistemine erişimini de iptal etti. Elektrikli otomobil devi, aracın satıldığı dönem 8 bin dolar karşılığında alınabilen sistemi Bernal'a test etmesi için ücretsiz olarak vermişti.

BERNAL, KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan; Tesla, konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Bernal ise daha önce yöneticilerin kendisini uyardığını ve YouTube paylaşımlarının şirket politikasına aykırı olduğunu söylediklerini ifade etti. Fakat Bernal, yaptığı paylaşımların şirket politikalarını ihlal etmediğine inandığını da sözlerine ekledi. Bernal'a göre; söz konusu videolarda, sistemin halihazırda tüketicilerin deneyimleyebildiği özellikleri yer alıyordu.