Kaptan Kirk'ün uzay yolculuğu, Amazon Prime'da belgesel olacak

Dünyaca ünlü bilim-kurgu serisi Uzay Yolu'nda Kaptan Kirk'e hayat veren William Shatner'ın Blue Origin ile yaptığı uzay yolculuğu, ‘Shatner in Space (Uzayda Shatner)' isimli bir belgesele konu olacak. Belgesel, 15 Aralık'ta ABD ve seçili ülkelerde Amazon Prime Video'da yayınlanacak.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dünyaca ünlü bilim-kurgu serisi Uzay Yolu'nda Kaptan Kirk'e hayat veren William Shatner, bu yıl Blue Origin'in turistik uzay uçuşunda yörüngeye seyahat etmiş ve uzaya giden en yaşlı insan unvanını ele geçirmişti. Shatner'ın uzay yolculuğunun, Amazon Prime Video'da 'Shatner in Space' isimli bir belgesele dönüşeceği ifade edildi. Shatner, yaşanan gelişmeyi 'CCXP Worlds' isimli sanal bir popüler kültür konferansında açıkladı.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; dünyaca ünlü oyuncu, Jeff Bezos liderliğindeki uzay taşımacılığı şirketinin NS-18 isimli ikinci insanlı uzay uçuşunda New Shepard roket ile yörüngeye seyahat eden 4 kişiden biri olmuştu. Roket, uçuş sırasında yaklaşık 107 kilometre irtifaya çıkmıştı. 90 yaşındaki oyuncu, bu gelişmeyle birlikte kendisinden birkaç ay önce uzaya seyahat eden 82 yaşındaki Wally Funk'ın uzaya giden en yaşlı kişi unvanını da ele geçirmişti.

Diğer yandan; Blue Origin'in başkan yardımcısı Audrey Powers, Planet Labs'in kurucu ortağı Dr. Chris Boshuizen ve Medidata'nın kurucu ortağı Glen de Vries'in de katıldığı uçuş, Blue Origin'in 2021'de hayata geçirmeyi planladığı 3 mürettebatlı görevden ikincisi olmuştu. NS-19 isimli üçüncü uçuşun, 9 Aralık'ta yapılacağı belirtilmişti.

BELGESEL, 15 ARALIK'TA AMAZON PRIME VİDEO'DA YAYINLANACAK

Paylaşılan diğer bilgilere göre; belgesel, uzay seyahati öncesinde, sırasında ve sonrasında yaşananlardan kesitler sunacak. Yapım; 15 Aralık'ta Amazon Prime Video'nun ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda ağında yayınlanacak. Shatner in Space'in yayını, 2022 yılı içerisinde ise diğer ülkelere de genişletilecek.