Kalaşnikof'un geliri yüzde 280 arttı

Ürettiği AK-47 piyade tüfeği ile bir efsane olan Kalaşnikof firması 2018'de gelirini yüzde 280 artırdığını açıkladı.

TM Dijital Haber Merkezi

1949'dan bu yana birçok ülkenin kullandığı Sovyet yapımı piyade tüfeği AK-47'nin geliştiricisi Rus silah şirketi Kalaşnikof 2018 gelirinin 267 milyon doları bulduğunu açıkladı.

Kalaşnikof, finansal parametrelerin artışının sebebi olarak, AK12 gibi seri otomatik tüfeklerin üretiminin hızla devam etmesi, bunun yanı sıra robotlar, dronlar ve diğer ileri teknolojiler için iç hükümet ve askeri teknik işbirliği sözleşmelerindeki artışın üretime ve gelirlerine yansıdığını söylüyor.

Kalaşnikof AK12, AK-74M'nin gelecek zamanda Rus Silahlı Kuvvetleri'nde yerini alması için tasarlanmış, genel amaçlı standart piyade silahı olacak şekilde dizayn edilmiş bir saldırı tüfeğidir. Silah, ilk olarak 2010 yılında geliştirilmeye başlandı.

Kalaşnikof şirketler grubu, Kalashnikov Concern, Izhevsk Mekanik Tesisi, Rybinsk Tersaneleri, Nobel Brothers Tersaneleri, Mytishchi Makine İmalat Fabrikası, ZALA AERO dron tasarım ve üretim merkezi, NPO araştırma ve sanayi derneği gibi birçok işletmeyi bünyesinde barındırıyor.