Kadınların kripto paraya ilgisi araştırıldı: İşte sonuçlar!

Kripto para alım-satım platformu BlockFi, ABD'de kadınların kripto paraya ilgisini ortaya koymaya yönelik yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma, her 3 kadından 1'inin bu yıl kripto para almayı planladığını gösterdi. Kripto para almayı planlayan kadınların yarısından fazlası ise bu işlemi 3 ay içerisinde yapacağına işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kripto para alım-satım platformu BlockFi, ABD'de 18-65 yaş arasındaki bin 31 kadının katılımıyla kadınların kripto paraya ilgisini ortaya koymaya yönelik yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma sonuçları, her 3 kadından 1'inin bu yıl kripto para almayı planladığını gösterdi. Kripto para almayı planlayan kadınların yaklaşık yüzde 60'ı ise bu işlemi 3 ay içerisinde yapacağına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin ZDNet'ten aktardığı habere göre; araştırmaya katılan kadınların yüzde 25'i, halihazırda bir kripto para alımı yapmış olduğunu belirtti. Bu kadınların yüzde 70'i, ellerindeki kripto parayı alıp beklettiklerini dile getirdi. Fakat her 20 kadından yalnızca 1'i, kripto para madenciliğiyle ilgilendiğine işaret etti. Faizli kripto para işlemlerine dahil olan kadınların oranının ise 10'da 1 olduğu görüldü.

BITCOIN, KADINLAR İÇİN EN POPÜLER KRİPTO PARA BİRİMİ

Öte yandan; katılımcıların yüzde 71'i, "Bitcoin" sahibi olduğunu söyledi. Bitcoin'i; yüzde 42'lik bir oranla Dogecoin, yüzde 18'lik bir oranla ise Ethereum takip etti. Oranlara bakıldığında bazı kadınların, aynı anda birden fazla kripto para birimine sahip olduğu tespit edildi.

Bununla birlikte; araştırma, kadınların kripto paralara ilgisinin sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar ve reklamlar nedeniyle arttığını gösterdi. Katılımcıların yüzde 72'si, kripto paralara yatırım yapmayı yüksek riskli bir işlem olarak gördüğüne işaret etti.