KAAN Bulgar medyasında: Türkler F-35'le rekabet edecek

Bulgaristan merkezli BulgarianMilitary dergisi, yerli imkanlar ile geliştirilen milli muharip uçağı KAAN'ın F-35 ile rekabet edeceğini ifade etti.

Yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen son ürün olan 5. nesil savaş uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Milli muharip uçağı KAAN'ın 21 Şubat'ta başarıyla gerçekleştirdiği ilk uçuşun ardından dünya basınında yer bulmaya devam ediyor.

Milli muharip uçağı KAAN, Bulgar medyasında ele alındı.

Bulgaristan merkezli BulgarianMilitary dergisinin haberinde KAAN'ın F-35 ile rekabet edebileceği belirtilirken, KAAN'ın üretim sayısının ve diğer ülkelere satışlarının artması durumunda Washington'un, Ankara'ya 100 adet F-35 uçağını yeniden vermeyi düşünebileceği belirtildi.

Başkan Erdoğan'ın "Topraklarımızı savunmalıyız" sözüne vurgu yapılan analiz haberde ABD'nin F-35'lerin satışı için şart koştuğu S-400 meselesinin Türkiye tarafından milli güvenliğin temel noktası olarak görüldüğü ifade edildi.

"ERDOĞAN'IN ZAFERİ"

ABD'nin Türkiye'ye modernize edilmiş F-16'lar dahil çeşitli füze ve silahları satma kararını "Bu, Erdoğan'ın ilk zaferine işaret ediyor" sözleri ile nitelendiren BulgarianMilitary ABD'nin Türkiye'ye F-35 programından çıkartıldığı için 1 milyar doların üzerinde bir ödeme de yapacağı dikkat çekti.

"KAAN, F-35'İN ZORLU RAKİBİ"

BulgarianMilitary , F-35'e karşı Türk üretimi 5. nesil savaş uçağı KAAN'ın zorlu bir rakip olarak görüldüğünü yazdı.

Analizde Türkiye'nin olası bir F-35 alımında ise Türk Hava Kuvvetleri'nin bölgede adeta rakipsiz bir hale geleceğinin altı çizildi.