Johnny Depp'in NFT koleksiyonu yükselişe geçti! Davayı kazanmıştı...

Dünyaca ünlü oyuncu Johnny Depp'in “Never Fear Truth (Asla Gerçekten Korkma)” isimli NFT koleksiyonu, eski eşi Amber Heard'e karşı açtığı davayı kazanmasının ardından yükselişe geçti. Koleksiyon, Johnny Depp'in çizimlerinden oluşuyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Daha çok 'Karayip Korsanları' serisinde hayat verdiği Jack Sparrow karakteriyle tanınan Amerikalı ünlü oyuncu Johnny Depp'in "Never Fear Truth (Asla Gerçekten Korkma)" isimli NFT koleksiyonu, eski eşi Amber Heard'e karşı açtığı davayı kazanmasının ardından yükselişe geçti. Geçen ay 'MakersPlace' tarafından orijinal olduğu tescillenen koleksiyon, Johnny Depp'in çizimlerinden oluşuyordu.

Aksam.com.tr'nin Decrypt.co'dan aktardığı habere göre; koleksiyonun 0,52 Ethereum'luk taban fiyatı, davanın sonuçlanmasının hemen ardından 1,64 Ethereum'a kadar yükseldi. 3 bin 850 NFT'den oluşan Ethereum blok zinciri tabanlı koleksiyon, NFT pazar yeri OpenSea'de listeleniyordu.

JOHNNY DEPP'İN NFT KOLEKSİYONU, OCAK AYINDA PİYASAYA SÜRÜLMÜŞTÜ

Bununla birlikte; Johnny Depp'in NFT koleksiyonunda Heath Ledger, Tim Burton, River Phoenix, Elizabeth Taylor, Al Pacino ve Hunter S. Thompson gibi ünlü isimleri de içinde barındıran "Friends and Heroes (Dostlar ve Kahramanlar)" resimleri yer alıyor. Ocak ayında piyasaya sürülen koleksiyonun, davanın Mart ayında başlamasından bu yana çok fazla ilgi görmediği de biliniyor.

Yapılan açıklamalara göre, koleksiyondaki NFT parçalarının satışlarından elde edilecek gelirin dörtte biri; Elizabeth Taylor AIDS Vakfı, Great Ormond Street Çocuk Hastanesi, Gonzo Trust ve Los Angeles Çocuk Hastanesi gibi sağlık kurumları ve yardım kuruluşlarına bağışlanacak.