Jack Dorsey, Twitter'ın yönetim kurulunu eleştiri yağmuruna tuttu! “İşlevsiz...”

Elon Musk'ın platformu satın almak için yaklaşık 43 milyar dolarlık teklif götürmesinin ardından kurucu Jack Dorsey, Twitter yönetim kurulunu eleştiri yağmuruna tuttu. Yönetim kurulunun işlevsiz olduğunu ifade eden Jack Dorsey, Mayıs ayında görev süresinin sona ermesinin ardından kuruldaki pozisyonunu bırakmayı planlıyordu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın platformu satın almak için yaklaşık 43 milyar dolarlık teklif götürmesinin ardından Twitter'a ilişkin açıklama yapan kurucu Jack Dorsey, yönetim kurulunu eleştiri yağmuruna tuttu. Kurulun işlevsiz olduğunu ifade eden Jack Dorsey'nin, Mayıs ayında görev süresinin sona ermesinin ardından yönetim kurulundaki pozisyonunu bırakmayı planladığı biliniyordu. Dünyaca ünlü iş insanı, geçen yılın Kasım ayında şirketteki CEO'luk koltuğunu Parag Agrawal'a devretmişti. Fakat Dorsey'nin, Mayıs ayında görev süresi sona erene kadar yönetim kurulundaki görevini sürdüreceği ifade edilmişti.

Aksam.com.tr'nin CNBC'den aktardığı habere göre; Dorsey, yaptığı yeni bir Twitter paylaşımında yönetim kurulunun her zaman şirketin işlevsiz bir kolu olduğunu dile getirdi. Söz konusu açıklamayı başka bir paylaşıma verdiği yanıtta yapan Dorsey, "İyi yönetim kurulları, iyi şirketler yaratmaz. Ancak kötü bir kurul, her zaman bir şirketin sonunu getirir" ifadelerini kullandı.

JACK DORSEY, TWITTER HİSSELERİNİN YÜZDE 2,25'İNE SAHİP

Öte yandan; Elon Musk, kısa bir süre önce Twitter'dan yüzde 9,2'lik bir hisse satın alarak platformun en büyük hissedarı olmuştu. Daha sonra CEO Parag Agrawal tarafından yönetim kuruluna davet edilen Musk, bu teklifi geri çevirmiş ve daha büyük bir sürprizle gelerek Twitter'ı satın almak için yaklaşık 43 milyar dolar teklif etmişti. Bunun üzerine; Vanguard Group, şirketteki hisselerini yüzde 10,3'e çıkararak Elon Musk'ı tahtından indirmiş ve platformun en büyük hissedarı haline gelmişti.

Jack Dorsey'nin de Twitter hisselerinin yalnızca yüzde 2,25'ine sahip olduğu biliniyordu. Elon Musk'ın teklifini reddetmeyi planlayan Twitter yönetim kurulu ise oy birliğiyle "zehir hapı" stratejisi izleme kararı almıştı. Söz konusu strateji kapsamında; herhangi bir kişi veya grubun yönetim kurulunun onayı olmadan Twitter'ın hisse senetlerinin yüzde 15 veya daha fazlasını satın alması durumunda, diğer hissedarların da indirimli olarak ek hisse satın almasına izin verileceği kaydedilmişti.