Jack Dorsey, Twitter'dan istifa etmesinin ardından Square'ın adını değiştirdi

Kısa bir süre önce kurucusu olduğu Twitter'daki CEO'luk görevinden ayrılan Jack Dorsey, diğer şirketi Square'ın adını ‘Block' olarak değiştirdi. Dijital ödeme hizmetleri şirketi, yapılan hamlenin Facebook'un şirket adını ‘Meta' olarak değiştirmesiyle benzer bir strateji olduğuna işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yuırduneri

Kısa bir süre önce kurucusu olduğu Twitter'daki CEO'luk koltuğunu Parag Agrawal'a devreden Jack Dorsey, diğer şirketi Square'ın da adını değiştirdiğini duyurdu. San Francisco merkezli dijital ödeme hizmetleri şirketinin yeni adının, 10 Aralık'tan itibaren 'Block' olacağı kaydedildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, isim değişikliğinin kurumsal varlığı operasyonel işlerden ayırmayı mümkün kılacağına işaret edildi.

Aksam.com.tr'nin Reuters'tan aktardığı habere göre yeni isim; yapı taşı, blok zinciri teknolojisi, bir kodun bölümü ve üstesinden gelinmesi gereken engeller gibi birçok alt anlamı içerisinde barındıracak. Yapılan hamle, Facebook'un şirket adını Meta olarak değiştirmesiyle benzer bir stratejiyi temsil edecek. Square, Cash-App, Tidal ve Bitcoin odaklı finansal hizmetler bölümü TBD54566975, markalarını aynı şekilde korumaya devam edecek. Şirketin Bitcoin'i geliştirmeye odaklanan birimi Square Crypto'nun da adı, Spiral olarak değiştirilecek.

FACEBOOK DA KISA BİR SÜRE ÖNCE ŞİRKET ADINI DEĞİŞTİRDİ

Diğer yandan; Facebook da benzer şekilde 28 Ekim'deki yıllık 'Connect' konferansında, gerçeğe yakın sanal dünyalar oluşturma vizyonunu daha iyi yansıtabilmek adına şirket ismini 'Meta' olarak değiştirdiğini açıklamıştı. Bunun üzerine, sosyal medya platformunun adı Facebook olarak kalırken Facebook, Instagram, Oculus ve WhatsApp; 'Meta' isimli tek bir şirket çatısı altında toplanmıştı.