İzmir'de büyük heyecan.. Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST zihinsel bir devrime imza atıyor

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in açılış töreninde konuştu. Bayraktar, 'Kök salmaya başlayan TEKNOFEST Kuşağı, dünyanın daha önce şahit olmadığı zihinsel bir devrime imza atıyor.' dedi.

Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in açılış töreninde konuşan TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, 'Kök salmaya başlayan TEKNOFEST Kuşağı, dünyanın daha önce şahit olmadığı zihinsel bir devrime imza atıyor.' dedi.

İlk kez ortaya çıktı: Türkiye'nin yerli SUV aracı TULGA!

Bayraktar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye solunum cihazı olmayan ülkelere bir nefes olmak için bu cihaza ihtiyaç duyan mağdurlara hibe etti. İşte milli teknoloji hamlesi budur.

Kök salmaya başlayan TEKNOFEST Kuşağı, dünyanın daha önce şahit olmadığı zihinsel bir devrime imza atıyor.

İlim, ahlakla tamamlandığında mükemmeliyet kazanır.

Teknofest paydaşları olarak her çalışmanızın destekçisiyiz

Nazım'ın dizelerinde hayal ettiği şekilde 'bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine' birlikte mücadele etmeliyiz

Gemideki yerini almaya hazırlanıyor... Kanada satmadı Türkiye üretti!

'İŞTE MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ BUDUR'

Aselsan, Arçelik ve Baykar olarak geliştirdiğimiz solunum cihazları ile mazlumlara ve insanlığa nefes olmaya çalıştık. Dünya bırakın solunum cihazlarını parçalarının dahi satışını yasaklarken Türkiye hem kendi ihtiyacını karşıladı hem de binlerce cihazı ihraç etti. Bunun yanında medeniyetimizin değerlerinden aldığı ilhamla bir tek solunum cihazı olmayan ülkelere nefes almak için bu cihaza ihtiyaç duyan mağdurlara hibe etti. İşte insanlık için teknoloji, milli teknoloji hamlesi budur.

TEKNOFEST İzmir kapılarını açtı: Milli Teknoloji Hamlesi yükseliyor!

Bilgi ile donanmak bize sadece teknik bir avantaj sağlamaz, hayatın gerçek anlamını da keşfetmenize yardımcı olur, değişim TEKNOFEST kuşağı ile dev bir dip dalgası olarak geliyor.

Teknoloji yarışmalarına başvuran gençlerimiz teknolojinin tüm sivil alanlarında bayrağı çok daha yükseğe taşıyacak. Türkiye araştırıyor, geliştiriyor, üretiyor ve her alanda kalkınıyor. Değişen dünyaya ruh verecek olan bizleriz.

TEKNOFEST'te el ele vererek fikirlerimizi, projelerimizi ve hayallerimizi paylaşarak daha yükseklere ulaşmamız mümkün. Gelin bu yeni günü birlik, beraberlik ve sevgi içinde kucaklayarak tüm insanlık için yarınları şekillendirelim."

KIZILELMA'YA DÜNYADAN TALEPLER VAR

Daha sonra ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü:

AKINCI'ya ciddi talep var. İhracatta 8 ülkeye ulaştık. Bayraktar TB2 SİHA ise 32 ülkeye ulaştı. KIZILELMA henüz geliştirme aşamasında fakat dünyadan talepler var. Herhangi bir devletle henüz sözleşme imzalamadık.

Türkiye'nin en güçlü motoru TEKNOFEST'te sergilenecek