İtalyan modaevi ‘metaverse'e giriyor: Sanal arsa satın aldı

Dünyaca ünlü İtalyan modaevi Gucci, ‘metaverse' evrenine dahil olmaya hazırlanıyor. Şirketin ‘The Sandbox' isimli ‘metaverse' platformunda, sanal arsa satın aldığı ifade ediliyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

İtalyan lüks tüketim markası Gucci, 'metaverse' furyasına katıldı. Şirket, 'The Sandbox' isimli 'metaverse' platformunda sanal arsa satın aldı. Uzmanlar, modanın 'metaverse' evreninde yeni bir trend haline geldiğine işaret etti. Yeni trendin, ünlü moda markalarının müşterileri için dijital platformlarda yeni deneyimler yaratmalarını mümkün kıldığının da aldı çizildi.

Aksam.com.tr'nin The Block Crypto'dan aktardığı habere göre; Gucci'nin 'metaverse' evrenine ilişkin planları, henüz kamuoyuyla paylaşılmadı. Fakat şirketin, 'Gucci Vault' isimli bir 'metaverse' projesi üzerinde çalıştığı biliniyordu. Bu nedenle; dünyaca ünlü modaevinin, 'Gucci Vault' tabanlı yeni bir üç boyutlu moda deneyimi oluşturmayı hedeflediği tahmin edildi.

GUCCİ, GEÇEN YIL NFT KOLEKSİYONUNU TANITMIŞTI

Öte yandan Gucci, 2021 yılının Mayıs ayında da Christie's Müzayede Evi'nde kendi NFT koleksiyonunu açık artırmayla satışa çıkarmıştı. Şirket ayrıca, sanal gerçeklik platformu 'Roblox'da sanal bir etkinlik düzenlemişti. Etkinlikte bir kişi, 4 bin dolara bir Gucci çanta satın almıştı. Çantanın gerçek dünyadaki fiyat etiketi ise 3 bin dolardı.