İsteyene Boğaz isteyene Maldivler manzarası

İnşaat sektörü yaşam alanlarını daha konforlu hale getirmek için teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Konutların pencerelerine monte edilen gelişmiş led teknolojisiyle dünyanın en güzel manzaraları evinize taşınıyor.

İnşaat sektöründe son yıllarda teknoloji sistemleri yaşam standartlarını yükseltmek için etkin şekilde kullanılıyor. Sektör bir yapının tasarımından inşaatına kadar A'dan Z'ye her alanda teknolojiden faydalanıyor. İnşaatlarda IT network ve bazı yazılım uygulamalarıyla son teknoloji dijital altyapılar oluşturuluyor. Bu uygulamalar sayesinde yaşam alanları daha konforlu hale getiriyor. Türkiye'de ve dünyada çok sayıda projenin teknolojik altyapılarının uygulayıcılığını yapan AATD şirketi kurucu ortağı ve bilişim teknolojileri uzmanı Tamer Demir, sanal gerçeklik uygulamalarının artık çarpık kentleşme nedeniyle kötü manzaraları kapatmak için kullanılmaya başlanacağını söyledi.

LED TEKNOLOJİSİ KULLANILIYOR

İlerleyen aşamalarda kendi projelerinde uygulamaya başlayacakları sanal gerçeklik ve gelişmiş LED teknolojileriyle evdeki yaşamı bambaşka bir boyuta taşıyacaklarını vurgulayan Demir, şunları kaydetti: "Teknoloji size nerede olmak istiyorsanız evinizden ayrılmadan oraya gitme şansını verecek. Arzu eden kullanıcılara yaptığımız yeni projelerde bu imkânı sağlayabileceğiz. Böylelikle, evinizin veya işyerinizin hangi kat hangi cephe hangi mevkide olduğunun görsel açıdan bir önemi kalmayacak. Nerede yaşarsanız yaşayın pencerenizden baktığınızda isterseniz İstanbul Boğazı manzarasını, isterseniz New York ve ya Maldivler manzarasını görebileceksiniz. İstediğiniz zaman bu manzarayı değiştirebileceksiniz."

YAPAY ZEKA AKTİF ROL OYNUYOR

Yeni inşaat projelerinin büyük çoğunluğunda yapay zekâ ve yeni nesil teknoloji uygulamalarının etkin şekilde kullanılmaya başlandığının altını çizen Demir "Bina tasarımlarından, mimari iç dizaynlara kadar ev yaşamında yapay zekâ artık aktif olarak rol alıyor. Büyük çaplı projelerde, sizi yönlendirebilecek ve refakat edebilecek, doğrudan iletişim kurabilecek, yapay zeka ile çalışan robot teknolojilerinin kullanılmaya başladığını yakın zamanda görmeye başlayacağız" dedi.

EVLERDE 3 BOYUTLU YAŞAM BAŞLIYOR

Günümüz teknolojisinde her şeyi 3 boyutlu tasarlayabilmek, simule edebilmek ve hatta sanal olarak içine girip gezebilmek mümkün hale geldi. Dünyaca ünlü marka yapılardan olan Burj Khalifa gibi belli başlı yapı projelerinde dış cephenin tamamen reklam veya özel gün amaçlı lazer, sanal gerçeklik teknolojisi ile güzelleştirilebildiğini görmek mümkün hale geldi. Bilişim teknolojileri uzmanı Tamer Demir, binalarda teknolojinin artık yangın, alarm ve güvenlik dışında da kullanılmaya başlandığını belirtiyor.