İşte Samsung'un yeni nesil teknolojisi hakkında merak edilenler!

Samsung yeni açıklanan 64 megapiksel yonga ve yüksek çözünürlüklü sensörleri ile birçok profesyonel kamerayı kolayca çözümleyen cihazını ISOCELL Bright GW1 olarak adlandırdı.

Ancak yeni sensör Galaxy Note 10’da kullanılmış gibi görünmüyor. Ultra yüksek çözünürlüklü sensörler, günümüzün ileri teknolojili akıllı telefonlarında daha çok kullanılıyor ve DSLR’ı destekleyen 48 megapiksel örneğiyle Huawei’in P30 Pro adlı amiral gemisi modeline çoktan girmiş bulunuyor. 48 megapiksel modeli ile birlikte sunulan ISOCELL Bright GM2, Samsung’un 20 megapikselden 64 megapiksele kadar olan 0.8 mikrometre piksel sensörlerini genişletiyor. Ancak piksel sayısına rağmen yeni sensörler tamamen yüksek çözünürlükle ilgili değil. Sensörün piyasadaki en küçük olan bireysel pikselleri, aralıktaki her sensörde aynı boyutta olduğundan çözünürlük arttıkça sensörler fiziksel olarak daha da büyürler. Bu, yüksek çözünürlüklü versiyonların aslında ışık yakalamak için daha geniş bir yüzey alanına ve potansiyel olarak daha yüksek görüntü kalitesine sahip olduğu anlamına gelir.

Ayrıca bu sensörler her zaman tam çözünürlükte görüntü yakalamıyor. ISOCELL Bright sensörleri karanlıkta görüş özelliğini de barındırıyor. Az ışık koşullarında sensörler, Samsung’un “Tetracell” teknolojisini kullandığını ve komşu dört pikselden oluşan grupların çözünürlük pahasına daha fazla gelen ışıkta hassasiyeti sağlayan süper pikseller ile birleştirildiği durumlarda kullanılıyor. Rakip kamera sensörlerinin çoğunda bulunan Quad Bayer, Sony tarafından kullanılan benzer bir tekniktir. Tetracell teknolojisi, Bright GW1 isteğe bağlı olarak az ışıklı ortam ayarlarında 16 megapiksellik görüntüler veya bol miktarda ışık olan ortamda 64 megapiksellik fotoğraflar üretebiliyor. Önümüzdeki Galaxy Note 10’un en azından Galaxy S10 kadar iyi bir kamera ile gelmesi bekleniyor.

(Forum USA)