İşte medeniyetlerin çöküşünden kurtulma olasılığı yüksek 5 ülke!

Birleşik Krallık'ta bulunan Anglia Ruskin Üniversitesi'nin araştırmacıları, yaptıkları yeni bir çalışmada dünyanın geri kalanı çökerken mevcut düzeni sürdürme olasılığı daha yüksek olan 5 ülkeyi açıkladı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Birleşik Krallık'ta bulunan Anglia Ruskin Üniversitesi'nin araştırmacıları, yaptıkları yeni bir çalışmanın sonuç bölümünde dünyanın geri kalanı çöküşe geçerken mevcut düzeni sürdürme olasılığı daha yüksek olan 5 ülkeyi açıkladı. Listeye giren ülkeler arasında İzlanda, Birleşik Krallık, İrlanda, Yeni Zelanda ve Avustralya yer aldı.

Aksam.com.tr'nin Futurism'den aktardığı habere göre, söz konusu çalışmanın, temmuz ayında 'Sustainability (Sürdürülebilirlik)' isimli dergide yayınlandığı kaydedildi.

Çalışmanın; temel olarak dünyadaki hangi bölgelerin küresel tedarik zinciri, finansal yapılar ve diğer karmaşık sistemlerdeki çöküşlerle mücadele etmeye daha hazırlıklı olduğunu incelediği belirtildi.

Araştırma ayrıca insanlığın cepte gördüğü global düzenin, baş gösteren çevre, enerji ve altyapı krizleri nedeniyle çok kısa bir süre içerisinde tehdit altında kalabileceğine işaret etti. Çalışmada yer alan araştırmacılardan biri olan Aled Jones, gelecek birkaç yıl içerisinde dünyanın önemli değişikliklere uğrayabileceğini dile getirdi.

DÜNYA, BİR DİZİ KRİTİK EŞİĞİ GERİDE BIRAKTI!

Diğer yandan; kısa bir süre önce gerçekleştirilen başka bir çalışma, dünyanın giderek daha da kötüleşen iklim değişikliği konusunda bir dizi kritik eşiği aştığını ve önemli tehlikelerle karşı karşıya kaldığını ortaya koymuştu.

Gezegende uzun süredir takip edilen 31 yaşamsal işaretten 16'sında yeni rekorlar kırıldığı belirtilmişti. Bu işaretler arasında atmosferdeki sera gazı konsantrasyonu ve okyanus sıcaklığının da yer aldığı ifade edilmişti.