İstanbul'da 'büyük veri' zirvesi

''Büyük veri'' teknolojileri İstanbul'da masaya yatırılıcak

Gelecekte dünyadaki tüm iş süreçlerini etkilemesi beklenen "büyük veri" teknolojileri, "BIG-IST'15" etkinliği 10 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek. 

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirecek etkinlikte, tüm sektörlerin ihtiyacı olan büyük verinin etkin kullanılması konusuna ışık tutulacak.

İletişimden sağlığa, finanstan eğitime her alanda oluşan büyük veri için üretilen teknoloji odaklı çözümlerin konuşulacağı etkinlik, işletmeler için önemi her geçen gün artan büyük veri teknolojileriyle konunun uzmanlarını buluşturacak.

Etkinlikte, Türkiye'de sağlık alanında oluşan büyük verinin vatandaşın hizmetine sunulduğu proje e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi ve bu konuda yapılan çalışmalar, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje ve Yazılım Geliştirme Koordinatörü Serkan Atagün tarafından aktarılacak. 

Yeni teknolojilerin elektronik ticaret sitesinde kullanımıyla elde edilen başarıları ve dönüşüm sürecini katılımcılarla Hepsiburada.com'dan Serhat Serhatlı'nın paylaşacağı etkinlikte, Microsoft Azure Platform Yöneticisi Faruk Çelik de Azure platformunda "NoSQL" ve "Machine Learning" uygulamaları hakkında bilgi verecek.

Yurtiçi ve yurtdışından birçok katılımcının bilgi paylaşımında bulunacağı etkinlik, 10 Aralık Perşembe günü yapılacak. (AA)