İsmail Demir savunma sanayiinde Türkiye'nin dünyadaki rolünü anlattı

SSB Başkanı İsmail Demir canlı yayında gazetecilerin sorularını cevapladı. Demir Türkiye'nin savunma sanayiinde geldiği nokta ve yapılacak projelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, dün Habertük canlı yayınına konuk oldu. Kısa sürede Türk savunma sanayiinde gelinen nokta, kazanılan başarımlar ve ve yapılması planlanan projelere ilişkin yapılan söyleşide Prof. Dr. İsmail Demir gazetecilerin sorulanı cevapladı.

Gazeteci Deniz Zeyrek'in "Türkiye savunma sanayiinde dünyada hangi ligde? Süper lig, 1 lig, 2. lig..." sorusuna cevap veren Demir, "Süper lige şöyle diyelim; Amerika, Rusya belki de Çin, Fransa, İngiltere gibi ülkeleri süper ligde düşünelim, İsrail'i belki buna oradan aldıkları teknolojiyle katabilirsiniz. Onun altındaki lig neresiyse biz orada üst sıralara tırmandık öyle diyeyim play off oynayıp süper lige çıkma aşamasındayız." diyerek, Türkiye'nin kısa sürede kazandığı başarıyı en belirgin haliyle bir kez daha açıklamış oldu.