İran cezaları sıkılaştırdı! Kripto para madenciliğinde yeni dönem...

İran, yasa dışı kripto para madenciliği işlemlerinde cezaları sıkılaştırdığını duyurdu. Para cezalarının, 3 ila 5 kat aralığında artırıldığı kaydedildi. Bununla birlikte; İran tarafından getirilen yeni cezaların, yasa dışı kripto para madenciliği faaliyetlerine karışan kişi ve kurumlar için hapis cezaları ve işletme ruhsatlarının iptal edilmesi prosedürünü de kapsadığı belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

İran, yasa dışı kripto para madenciliği işlemlerinde cezaları biraz daha sıkılaştırdığını duyurdu. Para cezaları, 3 ila 5 kat aralığında artırıldı. Bununla birlikte, hapis cezası ve işletme ruhsatlarının iptal edilmesi prosedürü de yeni cezalara dahil edildi. İran'da yasa dışı kripto para madenciliği faaliyetlerine karışan tüm kişi ve kurumların, bu cezalarla karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Bitcoin.com'dan aktardığı habere göre; İran, kripto para madenciliğini 2019 yılında yasal hale getirmişti. Ülkenin Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı, kripto para madenciliği için binden fazla lisans vermişti. Fakat lisansı olmayan kişiler, kripto para madenciliği yapmak için evlerdeki elektrik enerjisini kullanmaya başlamıştı. Bu nedenle; Eylül ayında yetkililer, ülke genelinde 6 binden fazla yasa dışı madencilik faaliyetini durdurmak zorunda kalmıştı.

İRAN'DA KIŞ AYLARI BOYUNCA TÜM KRİPTO PARA OPERASYONLARI DURDURULMUŞTU

Bununla birlikte; enerji tasarrufu için kış ayları boyunca, tüm kripto para operasyonları durdurulmuştu. İran'da yürürlüğe giren yeni yasalar kapsamında; hane halkları ve endüstriyel, tarımsal ve ticari kullanım için sübvanse edilmiş elektrik enerjisinin kripto para madenciliği için kullanılması tamamen yasaklandı.