iPhone'lara yeni özellik! O uygulama sosyal medyaya dönüşecek...

Apple, iPhone'lardaki ‘Fotoğraflar' uygulaması için yeni bir özellik yayınladı. Uygulamayı bir sosyal medya platformuna dönüştürecek olan yeni özelliğin, iPhone kullanıcılarının birbirleriyle paylaştıkları albümlerde yer alan fotoğraf ve videolara yorum ve beğeni atabilmesini mümkün kılacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone'lardaki 'Fotoğraflar' uygulaması için yeni bir özellik yayınladı. Uygulamayı bir sosyal medya platformuna dönüştürecek olan yeni özelliğin, iPhone kullanıcılarının birbirleriyle paylaştıkları albümlerde yer alan fotoğraf ve videolara yorum ve beğeni atabilmesini mümkün kılacağı ifade edildi. Söz konusu özelliğin, iCloud aktifleştirilmiş olsa da olmasa da kullanılabildiği dile getirildi.

Aksam.com.tr'nin TechTimes'dan aktardığı habere göre; yeni özelliğin kullanılabilmesi için önce kullanıcıların, bir albümü diğer kullanıcılarla paylaşması gerekiyor. Daha önce albüm paylaşımı yapılmaması durumunda diğer kullanıcılar, galerideki içeriklere yorum veya beğeni atamıyor ve bu içerikleri göremiyor.

iCloud'a yüklenen albümler ise URL olarak iPhone'u olmayan kullanıcılarla da paylaşılabiliyor. Fakat Apple, URL aracılığıyla paylaşılan albümlerde herhangi bir güvenlik özelliği sunmuyor. Bu nedenle, paylaşım URL'sine sahip olan herkes albümde yer alan fotoğraf ve videolara erişebiliyor.

iPHONE 'FOTOĞRAFLAR' UYGULAMASINA GELEN YENİ ÖZELLİK NASIL KULLANILIYOR?

iPhone'lara gelen yeni özelliğin kullanılabilmesi için önce 'Fotoğraflar' uygulamasında 'Albümler' bölümüne gidilmesi ve "Paylaşılan Albümler" seçeneğine tıklanması gerekiyor. Daha sonra albümdeki bir fotoğraf veya video seçilerek beğeni ve yorum bölümü üzerinden yorum yapılabiliyor ve beğeni atılabiliyor.