Apple açıkladı: Bu hatayı sakın yapmayın! iPhone pil sağlığını yüksek tutmak isteyenler dikkat!

Hayatın en önemli parçalarından birisi haline gelen akıllı telefonlar zaman içerisinde pil sağlıklarını yitiriyor. Apple'ın iPhone model telefonlarında da yıllar içinde görülen pil sağlığının düşmesi problemi telefonların yavaşlamasına sebep oluyor. Apple, kullanıcıların telefonlarını nasıl şarj etmesi gerektiğini açıkladı.


Akıllı telefonların en büyük problemlerinden birisi de şarj sağlıklarının bitmesiyle birlikte oluşan performans kayıpları oluyor. Özellikle Apple model telefonlarda pil sağlığı %80'in altına indikten sonra ciddi şekilde yavaşlama yaşanıyor. Apple, iPhone sahiplerinin telefonlarını şarj ederken yüzde 100 doldurmamaları gerektiğini açıkladı. İşte sebebi...

iPHONE PİL SAĞLIĞINI YÜKSEK TUTMAK İÇİN...

Apple, iPhone kullanıcılarının pil sağlıklarını yüksek tutması için birkaç ipucu verdi. Verilen ipuçlarından bir tanesi de pilin yüzde 80'e kadar doldurulması ve tam şarj edilmemesi. Fakat İyileştirilmiş Pil Şarjı'yla birlikte telefonun tamamen şarj olmasını isteyenler kilit ekranında çıkan bildirimden "Şimdi Şarj Et"i seçebiliyor.

Aşırı sıcak veya soğuk havaların iPhone batarya ömrünü kısaltabileceğini belirten Apple, ideal performansın 16°C ile 22°C arasında olacağını söylüyor.

Daha uzun pil ömrü için ayrıca Düşük Güç Modu da işe yarayabiliyor. Parlaklığını otomatik olarak kısan ve arka planda çalışan uygulamaları kapatan bu özellik, iPhone'un daha uzun süre çalışmasını sağlıyor.