iPhone kullanıcıları dikkat: Önemli bir özelliği kaçırmış olabilirsiniz!

iPhone kullananların şikayet ettiği göz yorgunluğuyla başa çıkabilmek için yeni bir özellik geliştirildi. iOS 17 ile birlikte gelen ve Face ID özelliği sayesinde iPhone kullanıcıların ekrana hangi mesafeden baktığı ölçülebiliyor. Özellikle ekrana çok yakından bakan ve göz ve bağ ağrısı çeken kullanıcılar, ekran süresi özelliği sayesinde bir nebze de olsa bu rahatsızlıklardan kurtulabilecek. Detaylar haberimizde...

aksam.com.tr

iPhone kullanıcıları dikkat: Önemli bir özelliği kaçırmış olabilirsiniz!

İPhone telefonlarda herkesin kullanması gerektiği gizli bir ekran özelliği olduğu ortaya çıktı.

Özellikle telefonla uzun süre ilgilenen kullanıcılarda başlayan baş ve göz ağrıları şikayetleri üzerine harekete geçen Apple yönetimi, yeni güncelleme ile bu konuda kullanıcıları uyaran bir özellik geliştirdi.

"Ekran mesafesi" adı verilen özellik sayesinde, kullanıcıların iPhone ekranına ne kadar yakından baktığı tespit edilecek ve ekrana çok yakın olan kullanıcılar bu konuda uyarılacak.

EKRAN MESAFESİ ÖZELLİĞİ NASIL AÇILIR?

iOS 17 ile gelen bu özellik, telefonu yüzünüze çok yakın tutmanızdan kaynaklı göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olmak için geliştirildi.

Gizli kalan ekran mesafesi özelliğini kullanmak için şu yöntemi izleyebilirsiniz:

Ayarlar uygulamasından Ekran Süresi seçeneğine girin.

Bundan sonra tek yapmanız gereken Ekran Mesafesi ayarını aktif etmek olacak.

EKRAN MESAFESİ ÖZELLİĞİ KULLANICILARI UYARIYOR!

iPhone telefonlarda ekran mesafesi özelliği etkinleştirildikten sonra, istemsizce telefona çok yakından bakan kullanıcılar Face ID sayesinde algılanıp kullanıcıya bildirim gönderiyor.

Göz yorgunluğundan şikayet eden iPhone kullanıcıları için geliştirilen bu özellik, kullanışlı ve verimli olmasıyla öne çıkıyor.